16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Βαράει διάλυση η Χρυσή Αυγή – Ούτε υποψηφίους για τις εκλογές μπορεί να βρει πλέον ο Μιχαλολιάκος – Ποιοι οι υποψήφιοί της σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασήθι

Ημερομηνία:

To ανεπανάληπτο κάζο με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Μιχάλη Λεοντιάδη, που ανακοινώθηκε από τη Χρυσή Αυγή ως υποψήφιος με τον ίδιο να το διαψεύδει κατηγορηματικά αμέσως, είναι μόνο μια ένδειξη της απόγνωσης που επικρατεί στο επιτελείο της ναζιστικής οργάνωσης, στην προσπάθεια συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, μετά τη μεγάλη μείωση των ποσοστών τους στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου, όπου έλαβε 4,88% των ψήφων – και ενώ η δίκη των μελών της οδεύει προς την τελική της ευθεία, είναι εμφανές ότι ακόμα και οι μέχρι πρότινος υποστηρικτές της έχουν στρέψει την πλάτη τους στην Χρυσή Αυγή.

Στην πραγματικότητα, αντί για 200 ονόματα, στις λίστες υποψηφίων που δημοσιοποιήθηκαν αναφέρονταν συνολικά 195 υποψήφιοι. Η Realnews γράφει, μάλιστα, στο πρωτοσέλιδό της ότι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ψηφοδέλτια σε 17 Περιφέρειες.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ σημειώνεται ότι από τα ψηφοδέλτια της ΧΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα απουσιάσουν πρώην βουλευτές αλλά και ηγετικά στελέχη που στήριζαν επί δεκαετίες την οργάνωση. Ο υπόδικος Γιάννης Λαγός δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιώς, καθώς εξελέγη ευρωβουλευτής.

Όμως, «ορφανά» μένουν μέχρι στιγμής και τα ψηφοδέλτια της οργάνωσης στη Μεσσηνία και την Εύβοια καθώς οι βουλευτές Κουκούτσης και Μίχος έχουν αποχωρήσει με ηχηρό τρόπο.

Πάντως, στην Κρήτη, έχουν ανακοινωθεί κάποια ονόματα υποψηφίων σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασήθι, μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το όνομα του Ιωάννη Πλουμή, Πρόεδρο Νεφροπαθών Ηρακλείου:

Χανιά

  1. Αγγελάκης Νεκτάριος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
  2. Γαρμπιδακης Νικόλαος – Κτηνοτρόφος
  3. Θεοδωρόπουλος Ιωάννης – Ελεύθερος Επαγγελματίας
  4. Κασσελάκη Αγγελική – Εισοδηματίας
  5. Κυριακού Χρυσούλα – Επιχειρηματίας

Ηράκλειο

  1. Αλεξάκης Νεκτάριος – Αυτοκινητιστής
  2. Αναστασάκη Μαρία – Ιδιωτική Υπάλληλος
  3. Βλαχάβας Γεωργιος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
  4. Πατεράκη Μαρία – Ξενοδόχος
  5. Πλουμής Ιωάννης – Πρόεδρος Νεφροπαθών Ηρακλείου, συνταξιούχος ΑΜΕΑ
  6. Στεφανόπουλου Ζαχαρούλα– Μεταποίηση Ενδυμάτων
  7. Στρατιδάκης Νικόλαος – Μηχανολόγος Μηχανικός

Λασίθι

  1. Συκιωτάκης Ιωάννης Πιλότος Πολιτικών Αερογραμμών
  2. Συμεωνακη Στεφανία Ιδιωτική Υπάλληλος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...