Βαρουφάκης: Οι «ασκούμενοι μάγοι» των Θεσμών καθυστέρησαν την συμφωνία

Κανένα σχόλιο

«Αυτό που επιτύχαμε με τη Σύνοδο Κορυφής χθες, και επιτυγχάνουμε κάθε στιγμή με αίμα, είναι το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η καθυστέρηση στη συνεννόηση με τους εταίρους που παρατηρήθηκε από την 20η Φεβρουαρίου, δεν οφείλεται σε ολιγωρία από ελληνικής πλευράς, ή στη μη ικανοποίηση της πλευράς των εταίρων από τις ελληνικές προτάσεις, αλλά σε κάποιους «ασκούμενους μάγους σε κάποιους θεσμούς σε χαμηλό επίπεδο, που πάρα πολύ θα ήθελαν να επανέλθουμε στην κατάσταση της παρελθούσης τρόικας, όπου εκείνοι θα νομοθετούν κι εμείς θα ακολουθούμε πιστά».

Κάποιοι θέλησαν την επόμενη της 20ης Φεβρουαρίου να ανατρέψουν τη λογική της συμφωνίας, και να μας επιστρέψουν στην 5η αναθεώρηση, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

"Sponsored links"

Αναφερόμενος εξάλλου στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ο κος Βαρουφάκης το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο αναγκαίο αν και όχι ικανό για την επανεκκίνηση της οικονομίας», και ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί αντίστοιχο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live