29.4 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

Βρέθηκε λύση για τον καρκινοπαθή που του χορήγησαν σύνταξη μόλις 12,50 ευρώ – Τι αποφασίστηκε

Ημερομηνία:

Βρέθηκε τελικά λύση για τον καρκινοπαθή που όπως αποκαλύφτηκε λαμβάνει σύνταξη μόλις 12,5 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το OPEN, που ανέδειξε και το περιστατικό, η διευθύντρια από τις συντάξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως θα γίνει τροποποίηση της απόφασης συνταξιοδότησης και θα επαναφέρουν τη σύνταξη σε πολύ καλύτερα επίπεδα από ότι είναι σήμερα κρατώντας του ένα μέρος των οφειλών.

Έτσι, ο άνθρωπος δεν θα παίρνει πλέον μόλις 12,50 ευρώ σύνταξη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για υπάλληλο του δημοσίου που η εν λόγω σύνταξη εκδόθηκε μόλις προχτές και στην επιστολή του στο OPEN είχε αναφέρει:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι’ αυτό το λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής).

Ο νόμος λέει πως το 1/4 της σύνταξης παρακρατείται για εξαγορές. Το υπόλοιπο πρέπει ο αιτών να το λάβει…

ethnos.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.