13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βρήκαν στην Κρήτη τον κλέφτη του ιερού λειψάνου | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας που φέρεται ότι συμμετείχε στην υπόθεση της διάρρηξης της Ιεράς Μονής της Αμπελακιώτισσας και της κλοπής του τιμίου λειψάνου της δεξιάς χείρας του Αγίου Πολυκάρπου από το μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας, προχώρησαν οι αστυνομικοί.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ ήδη μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δήλωσε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι σύντομα το τίμιο λείψανο θα επιστρέψει στο μοναστήρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας Ναυπάκτου έδινε αμοιβή ύψους 15.000 ευρώ δίδεται από την σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί το κλεμμένο λείψανο του Αγίου Πολύκαρπου (Άγιο Χέρι).

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας ιδρύθηκε το 1455 όταν -σύμφωνα με την παράδοση που εξιστορεί το nafpaktorama- ένας βοσκός από το χωριό βρήκε μια εικόνα της Θεοτόκου κάτω από ένα δέντρο. Η Μονή είναι γνωστή για την εικόνα της Παναγίας, το λείψανο του χεριού του Αγίου Πολύκαρπου και τον χρυσοκέντητο επιτάφιο.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, μίλησε στην κάμερα του Lepanto για την εξέλιξη αυτή της υπόθεσης και όπως είπε πιστεύει πως σύντομα το τίμιο λείψανο θα επιστρέψει στο μοναστήρι.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=K5lQf_-E2lk”]

cretalive.gr, candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ