24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Β. Βαγιωνάκη για Βάση Σούδας: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή

Ημερομηνία:

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου των βουλευτών Χανίων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου και σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσίευμα της “Καθημερινής” σύμφωνα με το οποίο, εξαιτίας και της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, εξετάζεται η πιθανότητα μεταφοράς δραστηριοτήτων των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων από τη βάση Ιντσιρλίκ στη Βάση της Σούδας η κ. Βαγιωνάκη είπε:

Στην τελευταία συζήτηση που έκανα – είχα πάει στο Υπουργείο Άμυνας – ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Ενώ αργότερα, επανερχόμενη στο θέμα είπε:

Νομίζω οτι ζούμε σε μια περιοχή γεωπολιτικά στρατηγική. Επειδή συμβαίνουν διάφορα στη γειτονιά μας, από τα βόρεια και σε όλη τη Μεσόγειο, καταλαβαίνουμε ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης και οφείλει να στηριχθεί από σύσσωμο τον ελληνικό λαό είναι η Ελλάδα να παραμείνει ένας σταθερός πόλος ειρήνης. Προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε.

Και είναι χαρακτηριστικό ότι τον επόμενο μήνα θα γίνει στην Αθήνα μια συνάντηση με τους 9 ηγέτες των χωρών του νότου αλλά και στη συνέχεια θα γίνει στη Ρόδο μια νέα συνάντηση υπό τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζια και 13 άλλους Υπουργούς Εξωτερικών από χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Όλες μας οι προσπάθειες είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα σταθερό πόλο ειρήνης και ανάπτυξης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ