Β. Διγαλάκης: Η Κρήτη μπορεί να γίνει Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Κανένα σχόλιο

Η Κρήτη μπορεί να καταστεί ένα σημαντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες όλων των εκπαιδευτικών και ερευνητικών της ιδρυμάτων, καθώς και τα θεσμικά «εργαλεία» που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου τα πανεπιστήμια να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και ανταγωνιστικά διεθνώς.

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος συμμετείχε σε μία εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη, τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) Νίκο Κατσαράκη και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Νεκτάριο Ταβερναράκη, στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» του ΚΡΗΤΗ TV με τον δημοσιογράφο Μάνο Δασκαλάκη.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι τα πανεπιστήμια της Κρήτης, που είναι πολύ ανταγωνιστικά στην προσέλκυση ερευνητικών πόρων, καλούνται να αξιοποιήσουν και τη δυνατότητα που έχουν, πλέον, από τον περασμένο Ιούνιο, για την ίδρυση και λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών, με δίδακτρα, για αλλοδαπούς φοιτητές, προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω την εξωστρέφειά τους.

"Sponsored links"

Ένα, ακόμη, σημείο «κλειδί», σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη, για να γίνουν πιο ελκυστικά και ανταγωνιστικά τα πανεπιστήμια της Κρήτης, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση τού ζητήματος της φοιτητικής στέγης. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης «τρέχει» ήδη ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα, μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή 3.000 φοιτητικών εστιών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ενώ το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει καταφέρει, τα τελευταία χρόνια, να τετραπλασιάσει τον αριθμό των φοιτητικών εστιών. Ο κ. Διγαλάκης σημείωσε ότι πρέπει και το ΕΛΜΕΠΑ να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι στις στοχεύσεις τού Υπουργείου είναι η δημιουργία νέων δράσεων «για ν’ αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα φοιτητικής στέγης, ιδιαίτερα στα περιφερειακά πανεπιστήμια, γεγονός που θα τα κάνει πολύ πιο ελκυστικά και ανταγωνιστικά».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live