20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Β. Διγαλάκης: Με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένα μέτρα μπαίνει τέλος στα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, που κινούνται σε τρεις άξονες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας σε δημόσια πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το απόγευμα με τους Πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας.

Οι τρεις άξονες, που τέθηκαν υπόψη των πρυτάνεων προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από την πλευρά της ακαδημαϊκής κοινότητας, αφορούν:

  • Την ίδρυση ενός σώματος προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
  • Τη συνολική αναβάθμιση των μέτρων ασφάλειας που διαθέτουν τα πανεπιστήμια..
  • Την αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα που τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σημειώνει σε δήλωσή του:

«Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού δείχνει την ισχυρή πολιτική βούληση της παρούσας κυβέρνησης να προχωρήσει αποτελεσματικά στην οριστική αντιμετώπιση μιας χρόνιας παθογένειας, μιας “ανοιχτής κακοφορμισμένης πληγής”, ανομίας και παραβατικότητας, από ακραίες μειοψηφίες, που ταλανίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, υποβαθμίζει τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα φοιτητών, καθηγητών, λοιπού διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και δυσφημεί τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα στο εξωτερικό. Το πλαίσιο που κατατέθηκε από τον Πρωθυπουργό έχει ως στόχο να ενισχύσει αποτελεσματικά την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ασφάλεια εντός των πανεπιστημίων και έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά, μετά το πρώτο νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, με το οποίο επαναφέραμε το πραγματικό άσυλο ελευθερίας και γνώσης στα πανεπιστήμια. Αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ