Β. Κεγκέρογλου: Στη Βουλή η επιστολή των Εμπόρων της Κρήτης για την εξαίρεση εταιρειών από την ρύθμιση που προβλέπει έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις

Κανένα σχόλιο

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με την  έντονη δυσαρέσκεια και την διαμαρτυρία  πολλών  εταιρειών  και  νομικών προσώπων της Κρήτης, οι οποίες αν και έχουν εξαναγκαστεί από την Κυβέρνηση να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που δικαιούνταν, εξαιρούνται άδικα από την ρύθμιση που προβλέπει έκπτωση από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ποσού ίσου με το 30% των εισοδηματικών τους απωλειών.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας μεταφέρομε την έντονη δυσαρέσκεια και την διαμαρτυρία  πολλών  εταιρειών  και  νομικών προσώπων της Κρήτης, που εκμισθώνουν ακίνητα ιδιοκτησίας τους σε επιχειρηματίες και εργαζομένους οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού και, ως εκ τούτου, εξαναγκάστηκαν από το κράτος να εισπράξουν  μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που δικαιούνταν, τέθηκαν ξαφνικά από την κυβέρνηση εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης που προβλέπει έκπτωση από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ποσού ίσου με το 30% των εισοδηματικών τους απωλειών.

"Sponsored links"

Οι θιγόμενοι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για διακριτική μεταχείριση που δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας, η οποία δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε πολλά νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και ιδιαίτερα σε όσα εξ’ αυτών εξαναγκάστηκαν να εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια για όλη την περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα της ξαφνικής αυτής εκ των υστέρων εξαίρεσης, όλων των νομικών προσώπων που εκμισθώνουν ακίνητα από το ευεργέτημα της έκπτωσης φόρου ήταν, να καλούνται όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. χωρίς καμία μείωση. Επίσης είναι ακίνητα με στεγαστικά δάνεια που δυστυχώς αποπληρώνονται κανονικά.

Ζητάμε το αυτονόητο, να υπαχθούν και τα νομικά πρόσωπα-εκμισθωτές στην ευεργετική ρύθμιση και στις διατάξεις των προαιρετικών μειώσεων και να αποκαταστήσετε τη βαρύτατη αυτή αδικία».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις