Γερμανική εταιρεία θέλει να «φυτέψει» 29 γιγάντιες ανεμογεννήτριες εντός του παρθένου Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων!

Κανένα σχόλιο

Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση ενός μεγάλου αιολικού πάρκου στο Περιστέρι και εντός της ζώνης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων υπέβαλλε προς έγκριση Γερμανική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα με ανάλογα έργα σε 16 χώρες. Η ΜΠΕ είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιουλίου και με την έγκρισή της η επένδυση μπορεί να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Το αιολικό πάρκο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, θα αναπτυχθεί στους Δήμου Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 29 ανεμογεννήτριες και η συνολική ισχύς θα φτάνει στα 88,4 ΜW.

"Sponsored links"

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ: Όρος Λάκμος 2.295μ. – Ασπροπόταμος – aspropotamos.org

Πρόκειται για ένα αιολικό πάρκο αντίστοιχο με αυτό του Κασιδιάρη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Parakalamoscity: Σε εξέλιξη οι εργασίες στο αιολικό πάρκο στον ...

Στο Περιστέρι, όπως παρουσιάζει η ΜΠΕ, θα γίνουν τέσσερα αιολικά πάρκα, τα οποία όμως θα λειτουργούν ως ένα.

Το πρώτο στη θέση Περιστέρι- Κορφούλα που ανήκει στο Δήμο Μετσόβου. Προβλέπεται να τοποθετηθούν επτά ανεμογεννήτριες.

Το δεύτερο στη θέση Περιστέρι- Πύργος, που επίσης ανήκει στο Δήμο Μετσόβου  όπου θα τοποθετηθούν οκτώ ανεμογεννήτριες, το τρίτο στη θέση Περιστέρι- Αλάτιστα όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν εννέα ανεμογεννήτριες –Δήμοι Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων-  και το τέταρτο στη θέση Περιστέρι- Καλόγηρος όπου θα τοποθετηθούν πέντε ανεμογεννήτριες.

Το συνολικό μήκος της κορυφογραμμής ανάπτυξης του έργου είναι περίπου 7.900 μέτρα. Οι 29 ανεμογεννήτριες χωροθετούνται σε υψόμετρο από 1.410 μέχρι 2.082 μέτρα.

Πλεονέκτημα θεωρείται η σύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ το οποίο δεν έχει αστάθειες όπως αυτό των νησιών.

Η χωροθέτηση γίνεται εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και στην τρίτη ζώνη αυτού, σε ζώνη δηλαδή όπου επιτρέπονται ανάλογες δραστηριότητες.

"Sponsored links"

Οι άδειες παραγωγής για τα τέσσερα επιμέρους πάρκα έχουν ήδη εκδοθεί.

epiruspost.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live