Γηροκομείο στα Χανιά: “Aπό την ακαθαρσία η πλάτη του είχε σαπίσει, είχε τρυπήσει και φαίνονταν τα κόκαλά του”

Κανένα σχόλιο

Ο γιος ενός ηλικιωμένου που έχασε τη ζωή του στο γηροκομείο στα Χανίων, που βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” έρευνας για κακομεταχείριση και δεκάδες θανάτους, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την άθλια κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, λίγους μήνες μετά την εισαγωγή του στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Ο καταγγέλλων ζει τα τελευταία χρόνια σε χώρα του εξωτερικού και τον Μάιο του 2016 εμπιστεύτηκε την φροντίδα του πατέρα του στο γηροκομείο των Χανίων. Η εικόνα του άλλαξε σχεδόν αμέσως.

Ο ηλικιωμένος δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον, ήταν πλέον κατάκοιτος και – όπως περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο γιος του – ήταν… ανεξήγητα πεινασμένος.

"Sponsored links"

«Είχε έρθει και η μάνα μου κι έλεγε “εδώ γίνεται χαμός, είναι νηστικός, είναι άπλυτος”. Ήταν νηστικός ο άνθρωπος, γιατί τον τάισε η μητέρα μου κι έτρωγε το φαγητό τόσο γρήγορα… σαν να είχε να φάει έναν μήνα», λέει ο γιος του εκλιπόντος.

«Είχε σαπίσει από την κατάκλιση»

Δύο μήνες μετά την εισαγωγή του στο γηροκομείο, ο γιος του – που έφτασε εκτάκτως στην Ελλάδα για να δει τον πατέρα του – δεν τον αναγνώρισε! «Σαν να ήταν σε κώμα, δεν μπορούσε να μιλήσει και μετά από μερικές ημέρες που φώναξα νοσοκόμο για να τον καθαρίσει, από την ακαθαρσία η πλάτη του είχε σαπίσει, είχε τρυπήσει και φαίνονταν τα κόκαλά του», αφηγείται.

«Μετά από μια εβδομάδα “έφυγε” και πάνω στο πανικό μου δεν τα είχα συνδυάσει όλα αυτά. Μου είπαν ότι πέθανε από ανακοπή», συμπληρώνει.

Ο ομογενής αναμένεται να υποβάλλει σε πρεσβεία της Ελλάδας τη μήνυσή του σε βάρος του γηροκομείου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live