Γκάφα ολκής από το Υπ. Άμυνας: Δεύτερη διαρροή διαψεύδει την πρώτη περί υβριδικού πολέμου

Κανένα σχόλιο

Δεν έχει προηγούμενο η γκάφα που υπέπεσε το υπ. Εθνικής Άμυνας το οποίο με δεύτερη διαρροή διαψεύδει τον… εαυτό του.

Ειδικότερα, αν και αρχικά αξιωματούχος του ΥΕΘΑ ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση» λίγη ώρα αργότερα ήρθε η διάψευση της διαρροής με νέα…διαρροή από το υπ. Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΕΘΑ και συμπλήρωναν: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της».

"Sponsored links"

Η πρώτη διαρροή

Η πρώτη διαρροή έγινε εντός του Κοινοβουλίου στους συντάκτες όταν ο ανώτατος αξιωματούχος τους πλησίασε και τους δήλωσε ότι «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση», σημείωναν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου Άμυνας στη Βουλή.

Οι ίδιοι κύκλοι, συμπλήρωναν πως ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει υβριδικού τύπου απειλές, από όπου κι αν αυτές προέρχονται και που έχουν ως στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη διαρροή οι… κύκλοι του Άμυνας ανέφεραν χαρακτηριτικά:

Πρόκειται για απίστευτες καταστάσεις που δείχνουν ένα υπουργείο σε πανικό και σε καμία περίπτωση ένα ΥΕΘΑ έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή πόσο μάλλον… υβριδική.

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live