Δήμος Ηρακλείου: “Εκρηξη” της οικοδομικής δραστηριότητας

Κανένα σχόλιο

Τριπλάσια αύξηση κατέγραψε η οικοδομική δραστηριότητα στην πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου, την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας.

Όπως προκύπτει σε όλο το βόρειο παραλιακό μέτωπο του νομού Ηρακλείου, καταγράφεται θεαματική άνοδος στις κατασκευές νέων ξενοδοχειακών μονάδων, νέων πολυκατοικιών αλλά και επιμέρους δραστηριότητα που αφορά στις επενδύσεις του airbnb.

Η εκρηκτική αύξηση στην οικοδομική δραστηριότητα συνδέεται άρρηκτα και με το τέλος των παρεκκλίσεων, που οδήγησε σημαντικό αριθμό πολιτών σε μια βεβιασμένη έκδοση άδειας προκειμένου να μη χαθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου.

"Sponsored links"

Πιο συγκεκριμένα αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι το 2022 το σύνολο των εγκρίσεων που κατατέθηκαν αντιστοιχούν σε 1742 άδειες ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2021 είναι 681 εγκρίσεις αδειών. Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της πολεοδομίας μέσα στην περσινή χρονιά, δόθηκαν μετά από έλεγχο 725 εγκρίσεις και προεγκρίσεις αδειών και βεβαιώσεις όρων δόμησης.

Παράλληλα υποβλήθηκαν 564 αιτήσεις αδειών οι οποίες δεν έχουν πάρει ακόμα αριθμό πρωτοκόλλου. Από αυτές οι 550 αφορούν στις παρεκκλίσεις. Επίσης έχουν ελεγχθεί και έχουν σταλεί για διορθώσεις 248 άδειες, 162 ελέγχονται , και 42 έχουν απορριφθεί. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία εκκρεμούν να εκδοθούν 974 εγκρίσεις οικοδομικών αδειών, από τις οποίες τουλάχιστον οι 600 θα πρέπει να έχουν εκδοθεί πριν από τον Αύγουστο, για να προλάβουν οι μηχανικοί να καταθέσουν τις μελέτες.

Όμως επειδή ο χρόνος που απομένει για τις αδειοδοτήσεις των παρεκκλίσεων δεν επαρκεί, η εκτίμηση που γίνεται από τα στελέχη της πολεοδομίας είναι ότι θα χρειαστεί να ζητηθεί παράταση, διότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί όλος ο όγκος δουλειάς.

Επίσης έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι μέσα στην περσινή χρονιά εκδόθηκαν 1240 άδειες μικρής κλίμακας γεγονός που καταγράφει και τη μικρότερου βεληνεκούς οικοδομική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εκδόθηκαν από την υπηρεσία 1800 αιτήσεις για χρήσεις γης, νέες ηλεκτροδοτήσεις και άλλες βεβαιώσεις.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου Μαίρη Φραγκιουδάκη, τα στοιχεία της περσινής χρονιάς καταγράφουν μια ξεκάθαρη θεαματική άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας, που αποτυπώνεται σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες, σε δραστηριότητα που συνδέεται με το airbnb και επί μέρους οικοδομική δραστηριότητα. Όπως η ίδια περιγράφει είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια βλέπουμε ξανά την κατασκευή μεγάλων πολυκατοικιών πέντε και έξι ορόφων.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live