Δήμος Ηρακλείου: Με «έξυπνους» αισθητήρες ο έλεγχος νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων

Κανένα σχόλιο

Στις νέες τεχνολογίες στρέφεται ο Δήμος Ηρακλείου για να διαχειριστεί το κρίσιμο ζήτημα της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, μέσα από τη χρήση μιας ψηφιακής πλατφόρμας που  συνδέεται με ειδικούς αισθητήρες με τη βοήθεια των οποίων έχει πλήρη έλεγχο της
διαχείρισης των φυσικών πόρων. Το εγχείρημα έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε όλα τα σχολεία της Νέας Αλικαρνασσού και αναμένεται στη συνέχεια να επεκταθεί και στα δημοτικά κτήρια.

Ειδικότερα οι αισθητήρες και οι μετρητές που τοποθετούνται μεταφέρουν στην ψηφιακή πλατφόρμα μια σύνθετη πληροφορία που δίνει πλήρη εικόνα της λειτουργίας και της διαχείρισης των δημοτικών υποδομών. Με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής μπορεί η πληροφορία αυτή, να φτάνει και στο κινητό τηλέφωνο και έτσι να υπάρχει αυτοματοποιημένη ενημέρωση για τη χαμηλή στάθμη του πετρελαίου, για τη διαρροή νερού, για το ενδεχόμενο κλοπής πετρελαίου.

Το σύστημα της ψηφιακής πλατφόρμας και των αισθητήρων καλύπτει τη λειτουργία της κατανάλωσης πετρελαίου, με τη διαρκή παρακολούθηση των αποθεμάτων των καυσίμων. Αντίστοιχα καλύπτει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο ο Δήμος Ηρακλείου να μειώσει τα ενεργειακά του κόστη, παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο όλες τις νευραλγικές καταναλώσεις σε κάθε κτήριο. Με τον ίδιο τρόπο ελέγχεται η κατανάλωση του νερού ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση του κόστους των απωλειών από διαρροές.

"Sponsored links"

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισσαμάκης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Η ορθή χρήση των φυσικών πόρων και της ενέργειας μπαίνει καθημερινά όλο και περισσότερο στο τραπέζι.

Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα σημερινά ζητήματα και πρακτικές του παρελθόντος.

Σήμερα που οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε τα δεδομένα και τις πληροφορίες με γνώμονα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και να προστατέψουμε το περιβάλλον προχωρήσαμε πιλοτικά στην εγκατάσταση αυτής της ψηφιακής πλατφόρμας σε σχολεία της Αλικαρνασσού. Στόχος μας 24 ώρες, 365 μέρες να μπορούμε να έχουμε πραγματική εικόνα τι συμβαίνει στα σχολεία όσον αφορά τη διαχείριση του νερού, πετρελαίου αλλά και της ενέργειας και να παρεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται. Ταυτόχρονα θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα

και να προχωρήσουμε με πραγματικά δεδομένα στη χάραξη της περιβαλλοντικής μας στρατηγικής»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live