Δήμος Χανίων: Με γοργούς ρυθμούς η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού των γειτονιών, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των δημοτών. Ειδικότερα, υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, επισημαίνει: «Συνεχίζουμε να απομακρύνουμε εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστίες μόλυνσης για τις γειτονιές μας. Με την υπόδειξη των υπηρεσιών μας παραδίδονται οι δρόμοι ελεύθεροι για τους πεζούς και τα οχήματα, ενώ με τα οχήματα, που αποσύρονται, ενισχύουμε ένα ακόμη ρεύμα θέσης στάθμευσης. Παρακαλούμε τους δημότες, που εντοπίζουν εγκαταλελειμμένο όχημα, να ενημερώνουν τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητα στο τηλέφωνο 28213-41778, ή μέσω του site του Δήμου για την «υποβολή αίτησης περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων».

Ο ακόλουθος πίνακας είναι ενδεικτικός αναφορικά με τη διαδικασία περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Χανίων, για το χρονικό διάστημα από το 2018 έως και το 2022. Την τελευταία τριετία, περισσότερα από 480 οχήματα έχουν καταγραφεί, ενώ 160 και πλέον έχουν απομακρυνθεί από τον δημόσιο χώρο. 

"Sponsored links"

Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου γίνεται κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α΄/5-3-2004). Τα οχήματα που αποσύρονται, παραδίδονται σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και οδηγούνται στην ανακύκλωση, όπως ορίζει το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα.

Για τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα, φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα, κ.α. ακολουθείται η διαδικασία, που ορίζεται από την ΚΥΑ1002901/2002 (ΦΕΚ 57/Β΄/24-1-2002). Τα οχήματα, που αποσύρονται, παραδίδονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ).

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν στον χρονικό ορίζοντα, στις λοιπές νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης οχήματος, ειδικές κατηγορίες εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που χρήζουν διαφορετικό κατά νόμο τρόπο αντιμετώπισης (π.χ. οχήματα με ξένες πινακίδες, που διέπονται από τις διατάξεις του Τελωνείου) οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 28213-41778.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live