ΔΑΠ και ΕΑΑΚ αρνούνται να συμμετάσχουν στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία! – Καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

To Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των δυνάμεων ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ΕΑΑΚ οι οποίοι τις τελευταίες μέρες αποφεύγουν κατηγορηματικά να απαντήσουν σε ψήφισμα που κατατέθηκε με πρωτοβουλία μας στις σχολές ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΑΡΜΗΧ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο χαρακτήρας του ψηφίσματος, που αφορά την στήριξη της προσπάθειας που γίνεται από διάφορους φορείς της κοινωνίας, πανελλαδικά (όπως εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κ.ο.κ.) για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ως αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, προς  χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει το σπίτι τους, μετρούν τις πληγές τους και δίνουν έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Ανθρώπους σε χώρες που υποφέρουν από την φτώχια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

"Sponsored links"

Και ενώ τα κρίσιμα 24ωρα περνούν και απαιτείται η ΑΜΕΣΗ βοήθεια, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ επιλέγουν όχι μόνο να μην συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια αυτή, αλλά και να αποφεύγουν την διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου των συλλόγων.

Είναι άξιο απορίας το πόσο χρόνο χρειάζονται για να επεξεργαστούν μια τόσο απλή και ανθρώπινη κίνηση αλληλεγγύης. Είναι άξιο απορίας το όποιο σκεπτικό υπάρχει πίσω από την σκόπιμη καθυστέρηση που προκαλούν και την αποφυγή αυτής της συζήτησης μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια.

Οι φοιτητές έχουμε δείξει αρκετές φορές την έμπρακτη διάθεση μας για την πραγματοποίηση ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών μέσω των συλλόγων μας. Ως εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους μας να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία, παρακάμπτοντας τις κωλυσιεργίες και τους τυχοδιωκτικούς τακτικισμούς των ΔΑΠ και ΕΑΑΚ.

Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των σωματείων και φορέων του Ν. Χανίων (Σωματείο Επισιτισμού, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Σωματείο Διανομέων – Delivery Ιωσήφ Σαριδάκης, Σωματείο Security, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Σωματείο Εργαζομένων στην E-food, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Παράρτημα Ν. Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α., Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Ν. Χανίων, Αλβανική Κοινότητα, Επιτροπή Ειρήνης, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κισσάμου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, Σύλλογος Γυναικών – μέλος Ο.Γ.Ε.) και να συμβάλλουν έμπρακτα με την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανζαπλάστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μέχρι την Τρίτη 14/02 από 10:30 έως 20:00.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live