Δεν υπάρχουν σπίτια για τους Κρητικούς όμως Γερμανοί συνταξιούχοι θέλουν να περάσουν τον χειμώνα στην Κρήτη!

Κανένα σχόλιο

Δεκάδες μηνύματα δέχονται μεσίτες των Χανίων – Επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίσουν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης

Για “μαζική φυγή” προς τα χωριά των Χανίων ετοιμάζονται πολλοί Γερμανοί συνταξιούχοι προκειμένου να περάσουν έναν ζεστό χειμώνα, σύμφωνα με μεσίτη από τα Χανιά ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Κριαράς ανέφερε ότι αρχικά δημοσιογράφοι από την Bild επισκέφθηκαν την Κρήτη και είχαν επαφές με μεσιτικά γραφεία καθώς οι Γερμανοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τον επερχόμενο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

"Sponsored links"

«Είδαν ότι η Κρήτη μας είναι το νοτιότερο μέρος σε ολόκληρη την Ευρώπη, άρα και το πιο ζεστό, με σκοπό ο κόσμος από την Γερμανία, οι συνταξιούχοι κυρίως να περάσουν εδώ τον χειμώνα. Οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν αν έχουμε εδώ φυσικό αέριο και τους εξηγήσαμε ότι ότι εμείς έχουμε ήλιο, ότι χρειαζόμαστε γυαλιά ηλίου και τον χειμώνα και ότι το κόστος ζωής εδώ είναι πολύ χαμηλότερο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την κρητική φιλοξενία. Έψαξαν για ενοικίαση σπιτιών και καταλυμάτων μέσω του AirBnb και διαπίστωσαν ότι το κόστος για ένα “τουριστικό” σπίτι στα χωριά των Χανίων ανέρχεται σε 300 έως 400 ευρώ τον μήνα.

Οι δημοσιογράφοι είδαν από κοντά τις υποδομές, γνώρισαν τα κρητικά προϊόντα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Χανίων και ενθουσιάστηκαν με τα κουρεία και τις λαϊκές αγορές.

Στη συνέχεια αντίστοιχο ρεπορτάζ έκανε και γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο με το όλο θέμα να παίρνει δημοσιότητα στη Γερμανία. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έκτοτε, δεκάδες Γερμανοί συνταξιούχοι “βομβαρδίζουν” με μηνύματα τα μεσιτικά γραφεία δηλώνοντας ότι θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στην Κρήτη όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες και δεν υπάρχει … φυσικό αέριο.

Φωτογραφία από monkeybusiness via vista.create

ertnews.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live