24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

“Δεύτερη Ανοιχτή Συζήτηση για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο” την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τους καθηγητές του Πολυτεχνείου

Ημερομηνία:

Οι σύλλογοι ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικού προσωπικού και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σας προσκαλούν στη:

“Δεύτερη Ανοιχτή Συζήτηση για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο”

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 17.00

Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αγαπητοί γονείς, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων, πολίτες

Ενόψει της κατάθεσης από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για αναγνώριση «μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών» παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, με «παράκαμψη» ή κατάλληλη «ανάγνωση» του άρθρου 16 του Συντάγματος, που τιτλοφορείται ως «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», την προηγούμενη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου οργανώθηκε δημόσιος διάλογος στο Πνευματικό Κέντρο των Χανίων με την ευρύτερη κοινότητα – ακαδημαϊκή και της πόλης μας – προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις διαφορές μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών ΑΕΙ.

Σας καλούμε ξανά την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 17.00 στο Πνευματικό Κέντρο (οδός Ανδρέα Παπανδρέου 74) για να συζητήσουμε επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου, να ακουστούν απόψεις για το παρόν και το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, για τη σημασία και τις επιπτώσεις των επικείμενων αποφάσεων στην ελληνική κοινωνία, με σκοπό να συντάξουμε ένα κοινό κείμενο με την άποψή μας για το σχέδιο της κυβέρνησης και για το αν είναι ορθό να ερμηνεύεται κατά το δοκούν το κείμενο του Συντάγματος.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ