23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δηλαδή, η ετεροδικία τι είναι; Το δίκιο του ανίσχυρου και της Δημοκρατίας;

Ημερομηνία:

Πόσο θέλουν κάποιοι να μας τρελάνουν;

Λένε ότι η Ρωσία με την εισβολή της δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο όπου ο ισχυρός θα μπορεί να επιβάλλει τη βούλησή του με την ισχύ του. Και οι ΗΠΑ δηλαδή τόσα χρόνια τι κάνουν; Δημοκρατικούς πολέμους; Αλλά ας αφήσουμε τους πολέμους. Ας δούμε τι συμβαινει εδώ στον τόπο μας από την προστάτιδα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας χώρα των ΗΠΑ.

Εδώ στα Χανιά το προσωπικό των βάσεων έχει ετεροδικία. Ετεροδικία σημαινει ατιμωρησία, καθεστώς αποικιοκρατικό στο οποίο κάποιοι άνθρωποι επειδή αποτελούν πολίτες μιας ισχυρής δύναμης έχουν το προνόμιο να μην δικάζονται για τα εγκλήματα που διαπραττουν.

Προκειται για μια βάναυση καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου, δημοκρατίας και ελευθερίας. Στην Ελλάδα επιβάλλεται από τις ΗΠΑ και γίνεται αποδεκτό ως “αναπόδραστο” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις παρά του ότι υποβαθμίζει τους πολίτες της χώρας μας σε β’ κατηγορίας πολίτες σε σχέση με τους Αμερικάνους.

Αρκετά με την υποκρισία. Ένα πραγματικά αντιπολεμικό κίνημα μπορεί να έχει ως μοναδικό στόχο το γρήγορο τέλος του πολέμου και την ειρήνη αλλά και την τιμωρία αυτών που εισβάλλουν, είτε είναι Ρώσοι, είτε είναι Αμερικάνοι, είτε Κονγκολέζοι. Το ΝΑΤΟ δεν ειναι αντιπολεμική οργάνωση. Οχι όταν οι αμερικανονατοϊκοί κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, όχι για να τελειώσει ο πόλεμος αλλά για να κρατήσει όσο παραπάνω γίνεται αδιαφορώντας για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και υποδομές στην Ουκρανία με ξεκάθαρο στόχο την εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων της.

Φτάνει πια…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...