20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Δημοσκόπηση: Στο 52% η αντιπάθεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

“Κατρακυλούν” όλα τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. σύμφωνα με την έρευνα της Prorata (Kontra).

Η δημοσκόπηση της Prorata πραγματοποιήθηκε ύστερα από τον ανασχηματισμό και το φιάσκο Αποστολάκη και μέσα στο επιβαρυμένο κλίμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Για πρώτη φορά η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε στο αρνητικό, ενώ ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε ούτε τον πυρήνα της Ν.Δ.

Ειδικότερα, μόλις το 14% πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ σχεδόν τριπλάσιοι (στο 38%) είναι εκείνοι που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα χειροτερέψει η κυβερνητική λειτουργία.

Το 45% δηλώνει ότι ούτε θα βελτιώσει ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η υπουργοποίηση Πλεύρη αποδοκιμάζεται από το 67% (υπέρ μόλις το 26%), όπως και η μετακίνηση Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού (50% έναντι 36%). Η υπουργοποίηση Θεοδωρικάκου μοιάζει ουδέτερη καθώς έχει 44% αρνητικές και 43% θετικές γνώμες.

Αναφορικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση μη υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, η πλειοψηφία των πολιτών (52% έναντι 39%) συμφωνεί με την απόφαση του να μην αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη. Το 48% θεωρεί πως ο Αποστολάκης υποχώρησε στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του 41% που επισημαίνει ότι υποχώρησε επειδή έλαβε ψευδείς διαβεβαιώσεις από τη Ν.Δ. ότι υπάρχει διακομματική συνεννόηση.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020 που η αντιπάθεια είναι μεγαλύτερη από τη συμπάθεια προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς από το 39% ανέβηκε στο 52% (ενώ η συμπάθεια έπεσε από το 55% στο 44%).

Οι υπόλοιποι αρχηγοί φαίνεται ότι διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά της δημοφιλίας τους. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει 34%, η Φώφη Γεννηματά 26%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 32%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 11% και ο Γιάννης Βαρουφάκης 23%.

Δημοφιλέστεροι στο ευρύ κοινό από το τερέν της ΝΔ, ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης, καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 69%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47% και οι Χρήστος Σταϊκούρας και Βασίλης Κικίλιας με 39%.

Αντίστοιχα, μεταξύ των προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ως τα δημοφιλέστερα αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.

Πηγή: kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...