Σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με το ενεργειακό, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης.

Πρόκειται για τα εξής δύο:

Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του έργου «Αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 873 ΜW και των συνοδών έργων στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» και έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του έργου «Ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 830,3 MW και συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης» στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «ΕΛΙΚΑ Α.Ε., ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.»

Η έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνα αρνητική και για τις δυο επενδύσεις. Δικαίωμα ψήφου είχε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καβουσίου κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης καθώς η επένδυση από τη μια εταιρία είναι σε περιοχή του Καβουσίου. Και ο κ. Ρεμεδιάκης ψήφισε κατά, λέγοντας ότι το θέμα έχει απασχολήσει την κοινωνία του Καβουσίου που έχει εκφραστεί επίσης αρνητικά.