Δημοψηφίσματα στην Ουκρανία: Προσάρτηση στη Ρωσία με… ποσοστά άνω του 90% «δείχνουν» τα πρώτα αποτελέσματα

Κανένα σχόλιο

Οι ρωσόφωνες αρχές τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το «ναι» κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα σε δημοψηφίσματα προσάρτησης από τη Ρωσία, τα οποία η Δύση χαρακτηρίζει ως «ψευδοδημοψηφίσματα».

Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το «ναι» εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, οι επιτροπές καταμέτρησης δημοσίευσαν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων για το μέλλον της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» και των περιοχών Ζαπορίζια και Χερσώνα, που αποτελούν περίπου το 15% του ουκρανικού εδάφους.

"Sponsored links"

 

-Το 98,27% των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της ένταξης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» στη Ρωσία (μετά την καταμέτρηση του 20,64% των ψήφων).
-Για την είσοδο του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, υπέρ το 97,83% των ψηφοφόρων (μετά την καταμέτρηση του 21,11% των ψήφων).

-Για την είσοδο της περιοχής Ζαπορίζια στη Ρωσία, «ναι» λέει το 98,19% (μετά την καταμέτρηση του 18% των ψήφων).
-Για την είσοδο της Χερσώνας στη Ρωσία, στηρίζει το 97,63% των κατοίκων (μετά την καταμέτρηση του 27% των ψήφων).

Οι ρωσικές αρχές των περιοχών επισημαίνουν την αναγκαιότητα των δημοψηφισμάτων και τονίζουν ότι θα αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη. Αναφέρουν ότι η ένταξη στη Ρωσία είναι απαραίτητη στο πλαίσιο των συνεχών τρομοκρατικών ενεργειών από το Κίεβο και τις χώρες του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα για τη δολοφονία αμάχων.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προσαρτήσει τις τέσσερις περιοχές, και να αποκαλέσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουκρανίας να τις ανακαταλάβει ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει το αποτέλεσμα της έκφρασης της βούλησης των κατοίκων των περιοχών του Ντονμπας, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας. Είπε επίσης, πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προκειμένου να υπερασπιστεί την “εδαφική ακεραιότητα” της Ρωσίας.

Η πενθήμερη ψηφοφορία διεξήχθη από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, δήλωσε πως αν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι ευνοϊκά, αυτό θα μπορούσε να εξετάσει την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live