«Η συγκρουσιακή ομιλία του Κασσελάκη δικαίωσε πλήρως την επιλογή μου» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αποχώρησε με ένα κείμενο-καταπέλτη με τον ίδιο να λέει «θα υπάρξουν νέες διασπάσεις; Πιθανόν να υπάρξουν αν συνεχιστεί το πολεμικό κλίμα από την ηγεσία».

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ για τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει επιλέξει τη σύγκρουση σε αντιπαράθεση με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ και κάτι παραπάνω». «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε με πρόεδρο τον Κασσελάκη έκλεισε τον κύκλο του και δεν έχει θέση ένας αριστερός που έζησε 15 χρονια με πολυφωνία» πρόσθεσε.

Αν και παραδέχθηκε ότι «κάποιες εκφράσεις των διαφωνούντων είχαν κάποιο ακριαίο στοιχείο» πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πώς τις αντιμετωπίζεις. Εδώ έκανε ολομέτωπη επίθεση σε όλη την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε είστε σάλτσα πουμαρό, είστε η 5η φάλαγγα του Μητσοτάκη, δεν είχε νόημα να ακούς τέτοια πράγματα».

«Ήταν προσβλητική για κάθε άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σταθάκης για την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην πρώτη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής προσθέτοντας ότι «η εμφάνιση Κασσελάκη εδράζεται σε μια επίθεση που δέχεται η αριστερά εντός ΣΥΡΙΖΑ πριν την εκλογή Κασσελάκη από την ηγετική ομάδα που τον στηρίζει. Θυμίζω τη ρητορική για υπονομευτές του Τσίπρα»

Κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ «το πρόβλημα του κόμματος αρχίζει το 2019 όταν υπήρχαν δύο φωνές: η μια προσπαθούσε να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση και η δεύτερη έκανε λαϊκίστικο θόρυβο με κύριους εκφραστές Πολάκη-Παππά που προωθούσαν ένα μοντέλο αντιμητσοτακικού λαϊκισμού».