19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δικηγόρος οικογένειας 12χρονης: “Το παιδί βιώνει καθημερινό εφιάλτη με τα κανάλια. Η ζωή του έχει καταστραφεί” – Άλλοι πέντε στο στόχαστρο

Ημερομηνία:

«Η 12χρονη δεν έχει καν εικόνα έφηβης, είναι ένα μικρό παιδί», είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, για την υπόθεση της κακοποίησης της ανήλικης στον Κολωνό από τον 53χρονο.

«Δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια, ότι αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις σε βάρος ενός παιδιού», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Η ζωή αυτού του παιδιού, έχει καταστραφεί. Το διάστημα της κακοποίησης δεν ήταν αντικειμενικά μεγάλο, ήταν 3-4 μηνών».

Για το πώς έμαθε η οικογένεια για την κακοποίηση της ανήλικης, είπε: «Η οικογένεια ανακάλυψε μηνύματα, με τον 53χρονο και αμέσως – με τις βαλίτσες – καθώς βρισκόταν στο σπίτι της θείας του, εκτός Αθηνών, πήγαν στο ανηλίκων και κατήγγειλαν το γεγονός».

Όσον αφορά στην πληροφορία ότι κάποιοι από τους πελάτες, στη θέαση της ανήλικης έφυγαν και της είπαν να προσέχει, η δικηγόρος ανέφερε: «Ο ‘κύριος’ αυτούς που προσέλκυε, τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί», ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να πει στοιχεία από τη δικογραφία, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο ανακριτικό στάδιο.

«Δεν αποκλείω να προκύψουν και άλλες υποθέσεις όπως της 12χρονης, το πιστεύω. Για να υπάρχει τόση οργάνωση, πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί. Για έναν μήνα και, η ΓΑΔΑ, έψαχνε την υπόθεση, γι’ αυτό και είχε επαναπαυθεί ο 53χρονος», είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν και συνεργοί του 53χρονου.

Σχετικά με την έλλειψη ψυχολογικής στήριξης τόσο στην ανήλικη όσο και στην οικογένεια, η Απασία Ταραχοπούλου δήλωσε: «Δυστυχώς το κοινωνικό κράτος έχει δείξει για ακόμη μια φορά ότι είναι απών. Πριν από μια εβδομάδα, εμφανίστηκαν στο σπίτι δύο κοινωνικές λειτουργοί από τον Δήμο Αθηναίων όμως εξαφανίστηκαν. Εχθές τους ενημέρωσαν ότι θα παραπεμφθούν σε ψυχολόγο. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή, όχι έναν μήνα μετά».

«Το παιδί είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση» ανέφερε και έκανε έκκληση να σταματήσουν να είναι δημοσιογράφοι κάτω από το σπίτι του παιδιού, ενώ είπε πως το κοριτσάκι πήγαινε σχολείο κανονικά.

Η μητέρα της ανήλικης δήλωσε στη δικηγόρο ότι έστειλε υβριστικά μηνύματα στον θύτη, αλλά μίλησε και στη σύζυγό του, η οποία της ζήτησε να μην κάνει καταγγελία.

Τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι έχουν «βιάσει» το παιδί ξανά και ξανά

Η κ. Ταραχοπούλου μίλησε και στο Mega, τονίζοντας ότι: «το παιδί δεν είναι καλή ψυχολογική κατάσταση, και αυτό είναι το φυσιολογικό. Επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν «βιάσει» το παιδί ξανά και ξανά, βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του, έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του. Έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές. Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Για τα βίντεο της ανήλικης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και για την δράση του κατηγορουμένου είπε πως, «δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας, δεν έχω δει αυτά τα βίντεο, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρη την δικογραφία. Δεν έχω ρωτήσει φυσικά για το τι γινόταν και τι όχι, το παιδί έχει μιλήσει με τους ανθρώπους που πρέπει. Η μητέρα του παιδιού πήγαινε στο κατάστημά του κατά καιρούς και έκανε μεροκάματα, του καθάριζε του τακτοποιούσε τα πράγματα. Δεν τη βοηθούσε, δούλευε η γυναίκα και πληρωνόταν. Υπάρχουν μηνύματα που είναι πιεστικά προς εκείνη για να φέρει το παιδί στο μαγαζί να τη βοηθήσει, να πάρει ένα χαρτζιλίκι».

«Η μητέρα δεν είχε διαπιστώσει την δράση του 53χρονου, του είχε εμπιστοσύνη. Υπάρχει πληροφορία, το έχω ακούσει και εγώ αυτό, ότι συγγενικό πρόσωπο ήθελε να χρηματίσει την μητέρα της 12χρονης για να μην το αποκαλύψει. Το παιδί δεν παρακολουθείται. Από τις 3 Σεπτεμβρίου που έχει γίνει η καταγγελία, δεν παρακολουθείται η 12χρονη. Είχαν εμφανιστεί κάποιοι κοινωνική υπηρεσία πριν από 10 μέρες στο σπίτι και μετά εξαφανίστηκαν», συμπλήρωσε.

“Θα προκύψουν στοιχεία και για άλλα άτομα”

Η δικηγόρος της 12χρονης, διερωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ένα παιδί 11 χρονών εκβίαζε έναν 53χρονο άνδρα που είχε φτιάξει ένα κοινωνικό προφίλ, είχε διασυνδέσεις στην πολιτική ζωή και στην εκκλησία. Δεν έχει καμία λογική αυτό”, ενώ ξεκαθάρισε πως “ακόμα κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να ενημερώσει;”, ενώ αναφέρθηκε και στην στην αυριανή απολογία του εκτιμώντας πως “θα κριθεί προφυλακιστέος”.

"google ad"

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιη πως θα προκύψουν στοιχεία και για ακόμα περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στην εκπόρνευση της ανήλικης, λέγοντας: “Άλλα πέντε άτομα έχουν προκύψει, αλλά θεωρώ πως θα προκύψουν στοιχεία για περισσότερα άτομα. Υπάρχουν στοιχεία. Αν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της όπως την έχει κάνει ως τώρα, θα προκύψουν κι άλλα άτομα“.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...