21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δραγασάκης: Δεν αρκεί οποιαδήποτε “λύση” με τους δανειστές

Ημερομηνία:

Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να περιέχει μια πολιτική που να καθιστά τη χώρα βιώσιμη, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ρ/σ Στο Κόκκινο και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να απευθυνθεί στο λαό αν τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο. 

Ο κ. Δραγασάκης απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ έκανε λόγο για μηχανισμό ασφυξίας, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση και χαρακτήρισε μεροληπτική και σκόπιμη τη στάση της ΕΚΤ. Εκτός των δικών μας διλημμάτων – υπογράμμισε – και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου.

Προέχουν οι ανάγκες των πολλών, συμπλήρωσε ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό.

«Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δηλώνοντας παρόλα αυτά αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και τους δανειστές.

«Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως “οποιαδήποτε λύση”. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη»…

«Η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Τώρα πάμε σε μία minimum συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε».

«Ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα», το σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, για τον ανασχεδιασμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...