17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δυνάμεις από την Ουκρανία βομβάρδισαν χωριά στη Ρωσία, λέει αξιωματούχος

Ημερομηνία:

Περισσότερο από δύο μήνες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο να συνεχίζει να ζητάει υλική βοήθεια και οπλισμό και τη Μόσχα να απειλεί μέχρι και για ξέσπασμα τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Χθες, πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ορισμένα που είναι ακατοίκητα, υπέστησαν ζημιές στο χωριό Γκολόβτσινο της επαρχίας Μπιέλγκοροντ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του στρατού της Ουκρανίας, που πάντως δεν προκάλεσε θύματα μεταξύ των αμάχων, ανακοίνωσε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, τοπικός αξιωματούχος, μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να δώσει αποδείξεις για αυτό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Γκλάντκοφ ανακοίνωνε πως δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε ουκρανικό βομβαρδισμό άλλου χωριού, του Ζουράβλιεφκα.

Δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα έγιναν από πυροβόλα, ολμοβόλα, πυραύλους, ή από αέρος.

Ο κ. Γκλάντκοφ είχε ήδη ανακοινώσει βομβαρδισμό του Γκολόβτσινο τη 19η Απριλίου δίνοντας απολογισμό τρεις τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που έδωσε ο ρώσος αξιωματούχος με ανεξάρτητο τρόπο.

Βαριές απώλειες για τη Ρωσία

Η βρετανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι οι απώλειες της Ρωσίας είναι περίπου 15.000 στρατιωτικοί αφότου οι δυνάμεις της εισέβαλαν στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Μπεν Ουάλας, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης των Τόρις, που εκφράστηκε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε ο βρετανός υπουργός Άμυνας, έχουν καταστραφεί ή πέσει στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων πάνω από 2.000 τεθωρακισμένα οχήματα, ανάμεσά τους τουλάχιστον 530 άρματα μάχης. Πάντα κατά τον Μπεν Ουάλας, η Ρωσία έχει χάσει επίσης πάνω από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Κατά την άποψη του υπουργού της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, η Ρωσία δεν έχει επιτύχει σχεδόν κανέναν από τους στόχους που το Λονδίνο θεωρεί ότι είχε θέσει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

Ακόμη, ανέφερε πως από τα 120 ρωσικά τάγματα που είχαν αναπτυχθεί ενόψει της εισβολής, που κατ’ αυτόν αναλογούν στο 65% του ρωσικού πεζικού, το 25% δεν είναι πλέον ετοιμοπόλεμο.

Η κυβέρνηση στο Κίεβο δίνει ακόμη πιο υψηλούς αριθμούς ρωσικών απωλειών, υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί 22.000 ρώσοι στρατιωτικοί, ότι έχουν καταρριφθεί 181 μαχητικά αεροσκάφη και 154 ελικόπτερα και έχουν καταστραφεί 884 άρματα μάχης και 2.258 άλλα τεθωρακισμένα. Είναι αδύνατον οι ισχυρισμοί αυτοί να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...