Εγκαινιάστηκε η Σύγχρονη Άιθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγώγειο του Δήμου Χάνιων

Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας Σύγχρονης Άιθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.

Πρόκειται μια Δωρεά  της  Όμαδας Στήριξης Συνάνθρωπος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγώγειο του Δήμου Χάνιων που βρίσκεται στις  ΣΤΕΡΝΕΣ Ακρωτηρίου

Σε μήνυμά της η Ομάδα στήριξης Συνάνθρωπος αναφέρει:

"Sponsored links"

Άλλο ένα ταξίδι, προς τα παιδιά έφτασε στο τέλος του, για εμάς. Εγκαινιάσαμε το Σάββατο 18/02/2023 την αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Ένα “στολίδι”, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς και αυτό μας γέμισε χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια προσφοράς μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και όσους συνέβαλαν σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 

"Sponsored links"

Τι είναι η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση είναι θεωρία και θεραπευτική παρέμβαση που αναπτύχθηκε αρχικά από την Dr. Ayres, Εργοθεραπεύτρια και Νευροεπιστήμονα, στην Αμερική τη δεκαετία του 70. Από τότε ως σήμερα η θεωρία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις που προκύπτουν από αυτή έχουν μελετηθεί, τεκμηριωθεί και αναβαθμιστεί από πολλούς καταξιωμένους επιστήμονες. Σήμερα είναι η περισσότερο μελετημένη και περισσότερο χρησιμοποιούμενη μέθοδος για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες στην Αμερική και στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα τώρα αρχίζει να γίνεται γνωστή στους θεραπευτικούς κύκλους.

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή «η κατάλληλη δράση και συμπεριφορά των παιδιών βασίζεται στη λήψη, την επεξεργασία και την ερμηνεία των πληροφοριών που εισέρχονται από το περιβάλλον μέσω των αισθητηριακών συστημάτων». Λέγοντας αισθητηριακά συστήματα πέρα από τα ευρέως γνωστά όπως: η όραση – οπτικό, η γεύση- γευστικό, η ακοή – ακουστικό, η αφή – απτικό υπάρχουν άλλα δύο λιγότερο γνωστά συστήματα, το αιθουσαίο και το ιδιοδεκτικό σύστημα.

ΤΟ ΑΙΘΟΥΣΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ –THE VESTIBULAR SYSTEM: Επεξεργάζεται πληροφορίες σχετικά με την κίνηση, την βαρύτητα και την ισορροπία. Εντοπίζεται στο εσωτερικό αυτί. Βοηθά στην αντίληψη του σώματος μας μέσα στο χώρο κατά την κίνηση. Επηρεάζει πολύ τον αμφιτερόπλευρο συντονισμό, τον μυϊκό τόνο και το επίπεδο διέγερσης. Ο κατάλληλος ερεθισμός του αιθουσαίου προκαλεί ηρεμία και θετικές συναισθηματικές αντιδράσεις ενώ ο λανθασμένος ερεθισμός μπορεί να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις και άγχος.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

  • Κούνιες
  • Αιώρες
  • Κουνιστές πολυθρόνες
  • Γενικώς οποιαδήποτε κίνηση σε γραμμικό & κυκλικό επίπεδο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live