22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εθιμοτυπική η επίσκεψη της Γκάγκα στο νοσοκομείο Χανίων – Συμμετείχε στα εγκαίνια πρωτοποριακών υπηρεσιών

Ημερομηνία:

Δίχως κάποιες ουσιαστικές ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα Χανιά.

Η Υπουργός επισκέφθηκε μεν το Νοσοκομείο Χανίων κατά τις 9.30 το πρωί και πραγματοποίησε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ αλλά και εκπροσώπους εργαζομένων όμως δεν προέβη σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Συμμετείχε πάντως στα εγκαίνια του Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου του νοσοκομείου Χανίων το οποίο αποτελεί το πρώτο παιδοδιαβητολογικό ιατρείο σε δευτεροβάθμειο νοσοκομείο της Ελλάδας που λειτουργεί με ΦΕΚ.

Στο ιατρείο ήδη εξυπηρετούνται 40 παιδιά με διαβήτη τύπου 1 ενώ συνολικά έχει εξυπηρετήσει πάνω από 100 παιδιά από την έναρξη λειτουργίας του.

Επίσης, η Υπουργός επισκέφθηκε και το χώρο όπου λειτουργεί αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα για τη διανομή φαρμάκων το οποίο αυτοματοποιεί τη διαδικασία χορήγησης 20.000 σκευασμάτων.

Και το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί μια πρωτοπορία στην Ελλάδα αφού είναι το μοναδικό που λειτουργεί στη χώρα μας.

Το σύστημα αυτό διαχειρίζεται και τα φάρμακα υψηλού κόστους που δεν χρειάζονται ψυγείο και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ θα βοηθήσει και στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια εντοπισμού των ψευδεπίγραφων φαρμάκων .

Η χρηματοδότηση της προμήθειας του αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος διαχείρισης φαρμάκων έγινε από την 7η ΥΠΕ.

Δείτε βίντεο με το Ρομποτικό Σύστημα Διαχείρισης Φαρμακείου:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ