19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εικόνα ντροπής από την Κρήτη: Στην εξέδρα οι επίσημοι και ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής στο περιθώριο

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί από τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην εξέδρα που είχε στηθεί για τα εγκαίνια είχαν βρει θέση πολιτικοί, δημοτικοί άρχοντες, παπάδες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τον μόνο που δεν υπήρχε πρόνοια, και που τον άφησαν να κάθεται μόνος του, απομονωμένος, αποκομμένος από την εξέδρα των επισήμων, ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης!

Που κανονικά θα έπρεπε να είναι πρώτος-πρώτος στην εξέδρα των επισήμων. Αφού οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες δείχνουν απαράμιλλο θάρρος και διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και ότι τίποτα δεν πρέπει να αποτελεί και δεν είναι εμπόδιο στα όνειρα του καθενός.      

Και όμως , οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα ώστε να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.

«Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού». Με αυτά τα λόγια και μια φωτογραφία αποκαλύφθηκε στα social media περιστατικό, με παρόντα τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που συνέβη στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, οι προσκεκλημένοι -μεταξύ αυτών πολιτικοί, αρχιερείς, τοπικοί παράγοντες- βρίσκονται σε εξέδρα την ώρα του αγιασμού, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται κάτω από την εξέδρα, μόνος του.

«Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ» αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση.

Η εικόνα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «εικόνα ντροπής» σε ανάρτησή του στο Twitter. «Θα μπορούσε τουλάχιστον να μην προσβάλει με αυτό τον βίαιο τρόπο έναν συμπολίτη μας» σχολίασε, μεταξύ άλλων, για τον κ. Αυγενάκη.

Από την πλευρά του, ο μέχρι τώρα γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ανέφερε:

«Σήμερα δεν είναι 3 Δεκεμβρίου, δεν είναι “Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία”. Δεν ποστάρουμε με θέρμη “όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι”. Γιατί αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Και για την πράξη έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.»

«Συγγνώμη» από Αυγενάκη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί» έγραψε από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης.

"google ad"

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: “Με τις συμπεριφορές σας μάς αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...