Ειρήνη: Ο ΟΗΕ έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι θρησκείες το ίδιο. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να βρουν λύσεις

Κανένα σχόλιο

Του Μιχαήλ Γ. Κελαϊδή

Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Η ειρήνη αναπαύει τις καρδιές των ανθρώπων γιατί είναι μια κατάσταση που εκφράζει γαλήνη, ησυχία, ένα μη βίαιο τρόπο ζωής. Ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων, η ελπίδα των παιδιών να ανθίσουν, η αποδοχή κάθε διαφορετικότητος, τα γέλια των παιδιών. Ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Τα όνειρα και ο προγραμματισμός για το μέλλον. Η ευκαιρία που σου δίνεται να σέβεσαι την φύση και να την απολαμβάνεις χωρίς να την καταστρέφεις.

Σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις ακούς θα εργαστώ για την ειρήνη, θέλω ειρήνη στον κόσμο. Έχουν γραφτεί ποιήματα, θεατρικά έργα όπως η κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη»| που θεωρείται ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών. Βιβλία όπως το μεγαλειώδες έργο το Λέων Τολστόι «Πόλεμος και ειρήνη». Έχουν γραφτεί άρθρα, έχουν παρθεί αποφάσεις σε κοινοβούλια, έχουν θεσπιστεί βραβεία όπως το Νόμπελ και όμως τίποτα δεν σταματά τους εξοπλισμούς, τους πολέμους.

"Sponsored links"

Ο ΟΗΕ έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι θρησκείες το ίδιο. Οι πολιτικοί κάνουν συμμαχίες και αγώνες για εξοπλιστικά συστήματα χωρίς αναστολές και ηθικούς φραγμούς. Επειδή οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να βρουν λύσεις ξεσπούν σε πολέμους με αποτέλεσμα να αλληλοσκοτώνονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους χωρίς να ξέρουν το γιατί πολλές φορές. Πατεράδες θάβουν τα παιδιά τους στον πόλεμο αντί να γίνεται το αντίθετο όπως στον καιρό ειρήνης, όπως έγραψε ο Ηρόδοτος.

Ο Αϊζενχάουερ είπε «δεν υπάρχει δόξα στον πόλεμο με τόσο αίμα που έχει χυθεί». Απέτυχε ο άνθρωπος του χθες του σήμερα ας ελπίσουμε όχι του μέλλοντος

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live