Παρά την απόφαση του συντονιστικού των Κρητών αγροτών, οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση απαγόρεψε την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους.

Οι αγρότες όμως του Οροπεδίου δείχνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους και προειδοποιούν ότι όποια ενέργεια της αστυνομίας θα έρθει αντιμέτωπη με τη δυναμική αντίδρασή τους ενώ απειλούν ότι εφόσον δεν τους επιτραπεί η είσοδος θα στήσουν μπλόκο είτε στο λιμάνι είτε στην Εθνική οδό.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως κανείς δε θα φτάσει στο Σύνταγμα ωστόσο αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Οροπέδιο αποφασισαν να συγκεντρωθούν σήμερα στις 1430 στο μπλόκο μαζί με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ και να μεταβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου για να σαλπάρουν για Αθήνα.

Ανακοίνωση  Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για επιβίωση στην Αθήνα και παραπέρα!

Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια την Κυριακή 7 Φλεβάρη, εκπρόσωποι 68 μπλόκων απ’ όλη τη χώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πανελλαδική – παναγροτική κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και το Σάββατο 13 Φλεβάρη. Η κινητοποίηση αυτή είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα μας απέναντι στην κυβέρνηση.

Με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, την οργανωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την αλληλεγγύη του εργαζόμενου λαού της Αθήνας, θα πάρει ισχυρή απάντηση η κυβέρνηση, που δηλώνει ότι δεν θα ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας, που με την ανακοίνωση του συλλαλητηρίου άρχισε να συκοφαντεί τον αγώνα μας, που μας κατηγορεί ότι πάμε στην Αθήνα όχι για να προβάλουμε τα αιτήματά μας, αλλά για να δημιουργήσουμε επεισόδια, λένε και ξαναλένε ότι υποκινούμαστε από επαγγελματίες συνδικαλιστές. Την ίδια ώρα απειλούν ότι θα μας αντιμετωπίσουν με καταστολή και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

Είναι τα ίδια επιχειρήματα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για όλους όσοι κινητοποιούνται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Στα μπλόκα βρίσκονται αγρότες που μπορεί να ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα αλλά επιλέγουν να παλέψουν, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους. Παραμένουμε πολλά μερόνυχτα στο μπλόκο όχι γιατί δεν έχουμε άλλη δουλειά, αλλά επειδή ξέρουμε πως αν δεν αγωνιστούμε θα χαθούμε. Πάμε στην Αθήνα να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που ομόφωνα αποφασίσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, διεκδικώντας:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγησή από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε. Όχι για να προκαλέσουμε επεισόδια, όπως λέει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και όχι “μπαχαλάκηδες”. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πώς να οργανώνουμε τους αγώνες μας, και πώς να τους περιφρουρούμε.

Δεν πάμε υπακούοντας σε “κομματικές εντολές”, όπως μας κατηγορούν κάποιοι, υπέρμαχοι της “ενότητας και του όλοι μαζί”. Με τη στάση τους δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Το σίγουρο είναι ότι τα αιτήματα που προβάλλουν, όπως το “κατά κύριο επάγγελμα” αγρότες, είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών που ωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να πεταχτούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες.

Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού Ηρακλείου να κατέβουν την Πέμπτη βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία και εμπόδιο που θα σταθεί στο δρόμο τους. Όλοι στο κάλεσμα του μπλόκου Πραιτωρίων, να ανέβουμε οργανωμένα, συντεταγμένα, περιφρουρημένα, σύμφωνα με το σχέδιο που ορίζει η επιτροπή του συλλαλητηρίου.

Αγωνιζόμαστε να μην μας πάρουν τη γη μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας να ζουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 μμ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΙΟΣΚΙ ΑΝΕΚ)

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 μμ

ΕΚΕΙ ΜΕΝΟΥΜΕ, ΕΚΕΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ