Σχετικά με την έλευση του αεροπλανοφόρου, ήδη, η αμερικανική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με μέλη του πληρώματός του ακόμα και να αθλούνται.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κώστας Φλώρος, αναφερόμενος στο «Αϊζενχάουερ», με ανάρτησή του στο twitter, έσπευσε να κάνει λόγο για «μία σημαντική παρουσία» στη βάση της Σούδας, την οποία χαρακτήρισε «κορωνίδα της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας».

Λίγο πριν, βέβαια, και η τουρκική πλευρά είχε σπεύσει να διαφημίσει την «συνεκπαίδευση» τουρκικής φρεγάτας με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις αρχικές πληροφορίες τελικώς οι 5.000 ναύτες του αεροπλανοφορου θα παραμείνουν στο χώρο των βάσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γι’ αυτό το λόγο εστησαν μάλιστα γήπεδα για να αθλούνται ενώ τοπικές επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με τις βάσεις θα πουλάνε τα προϊοντα τους εντός των βάσεων με ειδικά περίπτερα που έχουν δημιουργήσει.

Σύμφωνα με πηγές εντός των βάσεων, τα μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου έχουν εμβολιαστεί.

"google ad"

Δείτε και βίντεο από το ΑΠΕ με την έλευση του αεροπλανοφόρου:

Δείτε επισης βίντεο από τη διοίκηση των βάσεων:

Μπρα ντε φερ

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται μια ιδιότυπη επίδειξη δύναμης ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ως «απάντηση», όπως εκτιμάται, στην εμφάνιση του αεροπλανοφόρου, «Αιζενχάουερ», αλλά και των ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων, στη Μεσόγειο έχουν εισέλθει ρωσικά υποβρύχια, ενώ σπεύδουν και άλλα ναυτικά μέσα.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, όπως αναφέρουν ιστοσελίδες, Δυτικές και ρωσικές, ειδικευμένες σε στρατιωτικά θέματα, έχουν αναπτυχθεί ειδικά στην Α.Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, μαίνεται ο «πόλεμος των υποβρυχίων», με συνεχείς αποστολές αμερικανικών από τη Σούδα.

Χαρακτηριστικό των «παιχνιδιών πολέμου» είναι ότι πρόσφατα η αμερικανική πλευρά «διέρρευσε» ότι αναζητά αλλά δεν βρίσκει ρωσικό υποβρύχιο, για να ξεκινήσει και πάλι η «φημολογία» περί νέου ατυχήματος σε ρωσικό υποβρύχιο. Από τη μεριά της, η Ρωσία, ωστόσο, «διέρρεε» ότι το υποβρύχιό της «παίζει κρυφτούλι» με τα αμερικανικά και άφηνε να εννοηθεί ότι κρύβεται στα μεγάλα βάθη της Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή, εκτός της παρουσίας του «Αϊζενχάουερ» στη Μεσόγειο, σε εξέλιξη βρίσκονται ή έγιναν ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, στη Μαύρη Θάλασσα, και πριν στη Βαλτική.

Ως γνωστόν, πρόσφατα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ως «δολοφόνο», ενώ προηγουμένως οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως κύριους αντιπάλους τους την Κίνα και τη Ρωσία.