22.8 C
Chania
Friday, September 29, 2023

Επ΄αόριστο διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν οι ιδιωτικές κλινικές λόγω χρεών

Ημερομηνία:

Στάση πληρωμών έχει κηρύξει, ουσιαστικά, ο ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές. Κι ως εκ τούτου, από αύριο Τετάρτη, μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αποφάσισε την επ΄αόριστο διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας, όπως τονίζει, την πλήρη εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως σημειώνουν οι ιδιωτικές κλινικές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν:

•  νοσηλείες που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως το 2011, από τα ταμεία που συνέστησαν του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ύψους 100 εκατ. Ευρώ περίπου,

• αλλά και των χρεών που δημιούργησε ο ίδιος ο Οργανισμός, κατά την τριετή λειτουργία του, ύψους περίπου 350 εκατ. Ευρώ, που αφορούν τις εκκαθαρίσεις όλου του 2012, οκτώ μηνών του 2013, το 100% των υποβληθέντων δαπανών για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2013 και φυσικά τις εκκαθαρίσεις των μηνών Ιανουαρίου έως και Μαρτίου 2014 καθώς και ολόκληρες τις υποβολές για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο 2014.

Πιο αναλυτικά επεξηγώντας το σκεπτικό της επίσχεσης αναφέρουν ότι:

“Όλες αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που η Κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να αποπληρώσει εφαρμόζοντας τα αυταρχικά, αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά και ληστρικά μέτρα των Rebate and Claw Back καθώς και την νέα παγκόσμια ανακάλυψη του αλγόριθμου, για την καθιέρωση πλαφόν ανά πάροχο, που είναι απόλυτα διαβλητός και διεκδικεί την κατοχύρωση πατέντας, μας οδηγούν, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στην καταστροφή,συμπαρασύροντας 25.000 εργαζομένους, χιλιάδες συνεργάτες Ιατρούς, προμηθευτές και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, απλά και μόνο με την δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η υποχρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με835 εκατ. Ευρώ συνολικά για την Ιδιωτικά υγεία (Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Ψυχιατρικές Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας), σε σύνολο προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ύψους 6,5 δις ευρώ, όταν ο Δημόσιος τομέας κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 8 δις ευρώ, υποδηλώνει την σκόπιμη επιδίωξη της Κυβέρνησης για αφανισμό του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο στραγγαλισμό του.

Δεν μπορεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να έχει την απαίτηση να προσφέρουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του όλο το χρόνο και αυτός να πληρώνει μόνο το 50% των υποβαλλόμενων δαπανών, βάσει της υφιστάμενης σύμβασης και του Κρατικού τιμολογίου και επιπλέον να λασπολογεί σε βάρος μας και να ομιλεί για καταστρατήγηση της σύμβασης από την πλευρά μας, όταν πρώτα αυτός δεν τηρεί ούτε ένα άρθρο από αυτήν.

Η αναφορά στο Δελτίο Τύπου για προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των ασθενών είναι αποδοχή της δικιάς μας θέσης αλλά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι στην ουσία.

Ζητάμε ξεκάθαρα την πληρωμή μας για όσες υπηρεσίες έχουμε υποχρεωτικά και αποδεδειγμένα προσφέρει έως σήμερα και υποχρεωθούμε να προσφέρουμε στο μέλλον.

Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την νέα Σύμβαση που προσπαθεί η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μας επιβάλλει, διότι είναι αποικιοκρατικού τύπου καιαναφέρεται μάλλον σε συνεργασία σκλάβων παρά παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Όσο για τις απειλές τους, τους γνωρίζουμε ότι δυναμώνουν τον αγώνα μας.

Ας μην χάνουν την ψυχραιμία τους.

Ας χρηματοδοτήσουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα αναγκαία κεφάλαια για αξιοπρεπή περίθαλψη και ας διαπραγματευθούν ισότιμα, με διάθεση συνεργασίας και όχι εξευτελισμού, διότι ο πανικός δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος.

"google ad"

Η κατάρρευση του Ιδιωτικού τομέα της υγείας έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο οι οποίοι θα αναζητηθούν.

Εμείς, οι Χρυσοί χορηγοί του Εθνικού πλεονάσματος, εμείς που συμβάλλαμε στη διάθεση του  Κοινωνικού μερίσματος για λίγα σταυρουδάκια, δεν θα πέσουμε αμαχητί.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Πληρώστε μας και πείτε την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό.

Λεφτά για την Υγεια δεν υπάρχουν ή δεν θέλετε να διαθέσετε.

Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους”

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών είναι η Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία του κλάδου που εκπροσωπεί τις 133 από τις 161 λειτουργούσες σήμερα Ιδιωτικές Κλινικές (Γενικές, Ειδικές, Νευροψυχιατρικες) που λειτουργούν σε όλη την χώρα και προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας, προσφέροντας το αγαθό της υγείας στις τοπικές κοινωνίες, σε όλους τους συνανθρώπους μας ,ανεξάρτητα της οικονομικής τους θέσης, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες Ιδιώτες Ιατρούς, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ η «Ομπρέλα»

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η ηγεσία της «Ομπρέλας» μετά...

Ηράκλειο – Ενοίκια: Σπίτια μόνο για γιατρούς, δικηγόρους και… άτεκνους – Ιδιοκτήτες ζητούν ακόμη και το Ε9

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται η εύρεση ακινήτου για ενοικίαση...

Πυροβόλησαν γάτα στο Αρώνι – Αναζητούν πληροφορίες για τον δράστη

Μια λευκή γάτα ονόματι Χιονάτη πυροβολήθηκε στο Αρώνι, στα...