Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Η συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης που έχασε το μάτι της

Κανένα σχόλιο

«Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος» δηλώνει η 60χρονη εφοριακός, ένα από τα θύματα της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Η κυρία Δώρα ήταν μία από τους τέσσερις εργαζόμενους που δέχτηκαν επίθεση στη ΔΟΥ και έχασε το μάτι της.

Βρισκόταν στο Τμήμα Εισοδημάτων όταν είδε τον 45χρονο δράστη να μπαίνει στο γραφείο και στη συνέχεια να βγάζει το τσεκούρι και να χτυπά με μανία τον 54χρονο συνάδελφό της, τον Πέτρο, που καθόταν στο διπλανό γραφείο.

"Sponsored links"

«Γύρισα το κεφάλι και είδα ένα άγνωστο πρόσωπο. Υποψιάστηκα ότι ήταν κάποιος συγγενής του συναδέλφου. Έσκυψα στη δουλειά μου. Κάτι άκουσα και σήκωσα το κεφάλι και είδα τον Πέτρο με σκισμένο το κεφάλι, δεν υποψιάστηκα ότι είχε τσεκούρι. Φώναξα “Θεέ μου”», λέει η κυρία Δώρα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης «γύρισε και είπε “είμαι τρελός, άλλος έχει σειρά τώρα, δεύτερος”. Είπα από μέσα μου “αυτός σήμερα θα μας φάει όλους”. Βγήκα από την πόρτα και εκεί με πρόλαβε και με χτύπησε από πίσω. Από εκεί και πέρα δε θυμάμαι τίποτε», διηγήθηκε.

Όπως αποκάλυψε, μήνες μετά και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι της, θέλησε να δει το βίντεο για να θυμηθεί τι έκανε εκείνα τα δευτερόλεπτα του πόνου και του πανικού.

«Θυμάμαι μόνο την μυρωδιά του αίματος. Μόλις με χτύπησε έχασα τις αισθήσεις μου. Δε θυμάμαι τίποτε από εκείνο το σημείο και μετά. Ούτε πως με πήραν, ούτε πως με πήγαν στο νοσοκομείο», είπε.

Ο 54χρονος δεν έχει επαφή με το περιβάλλον

Ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός ότι ο 54χρονος Πέτρος έμεινε ζωντανός.

Ο κ. Καπραβέλος βρισκόταν στο Παπανικολάου όταν διακομίστηκαν τα θύματα της επίθεσης στη ΔΟΥ και ανέφερε ότι στον 54χρονο έγιναν αρκετές επεμβάσεις και χάρη στη δύναμή του έμεινε στη ζωή. Πλέον, όλα τα όργανα του 54χρονου είναι σε λειτουργία αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Πού βρίσκονται;

Σύμφωνα με την κυρία Δώρα, ο Γιάννης Ποδιώτης, ο άνθρωπος που ακινητοποίησε τον δράστη στη ΔΟΥ, «κόπηκε» από τον διαγωνισμό για Γενικός Διευθυντής της ΑΑΔΕ.

"Sponsored links"

Επίσης, το τρίτο θύμα της επίθεσης ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα για ψυχολογικούς λόγους και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Το τέταρτο θύμα, η γυναίκα την οποία ο δράστης χτύπησε στην πλάτη και μετά έπεσε από τις σκάλες, ζήτησε μετάθεση για ψυχολογικούς λόγους και υπηρετεί σε ΔΟΥ άλλης μακεδονικής πόλης.

Τέλος, ο Π.Π. από την Πτολεμαΐδα, ο συμβασιούχος καθαριότητας, που προσέτρεξε πρώτος και μαζί με τον διευθυντή ακινητοποίησαν τον δράστη, παραμένει συμβασιούχος, καθώς ακόμη δεν έχει απαντηθεί το αίτημα για την τιμητική ένταξη του στην ΑΑΔΕ.

Reader.gr