23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίκαιρες σκέψεις

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. ΔασκαλάκηςΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Πριν επιβάλλει η Γερμανική ελίτ την πολιτική της στις χώρες του νότου συμπληρώνω ότι η λιτότητα και η εκμετάλλευση υπήρξε και στο εσωτερικό της Γερμανίας.Με την ” αντζέντα 2.000″ ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Σρέντερ επέβαλε καθήλωση μισθών για 10 χρόνια.Στην Γερμανία εργάζονται 14 εκατ. Γερμανοί με μπλοκάκι. Ο καγκελάριος Σρέντερ μετά το πέρας του “καλού του έργου” ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Ρωσικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου “ΓΚΑΖΠΡΟΜ Γερμανίας. Ώστε η αντίθεση δεν είναι Γερμανίας και χωρών του Νότου, αλλά κεφαλαίου και εργασίας.
Ασφαλώς υπάρχουν και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό των χωρών μεταξύ εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και χαμηλά αμειβομένων, μεταξύ των “ρετιρέ” των τότε ΔΕΚΟ όπως τους ονόμαζε ο Ανδρέας Παπανδρέου και των χαμηλόμισθων. Μεταξύ φοροφυγαδων και μισθωτών που πληρώνουν τους φόρους στην πηγή.
Ο Πολιτειολόγος ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ υιοθετεί την άποψη περί Ευρώπης, ως μίας αυτοκρατορίας νέου τύπου με την Γερμανία στη κορυφή ως ηγεμονεύουσας δύναμης.
Κατά τον ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ η Ελλάδα με τη τρόικα τα μνημόνια και τους επιτηρητές έχει καταστεί “αποικία χρέους.” Συνεχίζει δε, ότι ενώ στην Ελλάδα κάνει κουμάντο η τρόικα όπου δίνει εντολές στους Έλληνες υπουργούς, στη Γερμανία λειτουργεί άψογα η κοινοβουλευτική δημοκρατία.
ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΙ ΚΑΤΟΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΟΙ 120.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

 

ΤΟ ΣΑΞΕΣ ΣΤΟΡΥ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς φέρνει από την -ταξιδιωτική τύπου Μάρκο Πόλο εξόρμηση- παραμάσχαλα Κινέζικα γουάν {δολλάρια.}Το Γερμανικό ακροδεξιό λαϊκίστικο συγκρότημα ΑΛΕΞ ΣΠΡΙΓΚΕΡ {ΜΠΙΛΝΤ-ΝΤΙ ΒΕΛΤ} επαινεί τον πρωθυπουργό¨ “για το σθένος του να σταθεροποιήσει την οικονομία. {“ψύλοι στα αυτιά μου μπήκανε”}
που λέει και το παλιό τραγουδάκι του Τόλη Βοσκόπουλου.Προφανώς τον επαινούν γιατί εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές της Γερμανικής Ευρώπης. Εντω μεταξύ στην Ελλάδα η επίσημη ανεργία φθάνει το 27% με 62% την ανεργία των νέων. Το Α.Ε.Π μειώθηκε σε 25% την τριετία. 500.000 οικογένειες έχουν απλήρωτη την Δ.Ε.Η Η δημόσια υγεία έχει υποβαθμιστεί τα μέγιστα, όπως και οι δαπάνες για την παιδεία. Οι ανασφάλιστοι περιμένουν ουρές στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, και στα ιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου.”Σταθεροποιήθηκε- αν σταθεροποιήθηκε- για ποιους η οικονομία και με ποιο τίμημα; Είναι επίκαιρο όσο ποτέ να αλλάξει η Ευρωπαϊκή πολιτική, με κινήσεις από τα κάτω. Από τους λαούς της Ευρώπης.Το σύνθημᨔΈνας άλλος κόσμος είναι εφικτός” να πάρει σάρκα και οστά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Οι διασπασμένες ομάδες στο εσωτερικό των χωρών της Ε.Ε πρέπει να συνεργαστούν στο βαθμό που  επιθυμούν την συνέχιση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής πολιτικής. Διαφορετικά θα επικρατήσει η Κινεζοποίηση της Ευρώπης. Της Ευρώπης που στηρίχτηκε  στα αρχαία Ελληνικά φώτα και στο Ρωμαϊκό δίκαιο για την  αναγέννηση της, και το διαφωτισμό. Μίας Ηπείρου των επαναστάσεων και των κινημάτων.{ Γαλλική επανάσταση, Κομμούνα του Παρισιού, Μαρξιστικη Λενινιστική επανάσταση.}Χωρίς το ανθρώπινο της πρόσωπο η Ήπειρος θα παρακμάσει σε ενδοχώρα της ανερχόμενης Κίνας και παίγνιο της υφηλίου. Ας αναλογιστεί η Ευρωπαϊκή ελίτ την παγκόσμια ιστορία και την παρακμή πολιτισμών και αυτοκρατοριών, επειδή δεν επένδυσαν στον κυριότερο παράγοντα της προόδου, που είναι ο άνθρωπος.  Γράφει ο φιλόσοφος Πιέρ Μπουρντιέ ότι¨”Η κοινωνική ιστορία διδάσκει ότι δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική χωρίς να υπάρχει ένα κοινωνικό κίνημα ικανό να την επιβάλει, και ότι, αντίθετα με ό,τι θέλουν να μας κάνουν σήμερα να πιστέψουμε, δεν είναι η αγορά αλλά το κοινωνικό κίνημα το οποίο “εκπολίτισε” την οικονομία της αγοράς, συμβάλλοντας επίσης σημαντικά στην αποτελεσματικότητά της. Συνεπώς, το ερώτημα για όλους όσους θέλουν πραγματικά να αντιτάξουν μια κοινωνική Ευρώπη στην Ευρώπη των τραπεζών και του νομίσματος -που είναι περιστοιχισμένη από μια (ήδη πολύ αναπτυγμένη) αστυνομική και σωφρονιστική Ευρώπη καθώς και από μια στρατιωτική Ευρώπη- είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που θα πετύχουν αυτό το στόχο και ποιες αρχές θα πρέπει να αναλάβουν αυτό το έργο κινητοποίησης.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...