Επιστολή Δημάρχου Κισσάμου κ. Θ. Σταθάκη προς πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τη προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, θίγοντας ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους Δήμους όλης της χώρας και το οποίο αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κισσάμου «τα τελευταία χρόνια πολλοί Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ως προς την ίδρυση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, κύρια λόγω της άρνησης της Πολιτείας να προχωρήσει – όπως η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει – τις αναγκαίες διαδικασίες για τη μεταβίβαση μέρους ή του συνόλου των αρμοδιοτήτων των κρατικών Λιμενικών Ταμείων στην αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης, παρά τις σχετικές αποφάσεις που έχουν λάβει οι Δήμοι».

«Στο πλαίσιο αυτό και εν’ όψει της επικείμενης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κρίνεται σκόπιμο όπως τεθεί από πλευράς ΚΕΔΕ το εν λόγω σοβαρό ζήτημα, προκειμένου (α) να αρθούν τα υφιστάμενα εμπόδια στην όλη διαδικασία και να προχωρήσει η μεταβίβαση των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους όπως ο νόμος ορίζει, (β) να στελεχωθούν άμεσα τα Λιμενικά  Ταμεία με το αναγκαίο προσωπικό και (γ) να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να ισχυροποιηθεί η λειτουργία των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Θ. Σταθάκης.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις