23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Πρόκληση να ξεναγούνται οι αρχές του νομού στο αεροπλανοφόρο τη στιγμή όπου οι ναύτες του αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο – Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Μετά από μία ακόμη νύχτα που οι Χανιώτες ένιωσαν ξένοι στον τόπο τους, μετά από ακόμη μία νύχτα με πολλά επεισόδια και φόβο στους δρόμους και την παντελής έλλειψη αστυνόμευσης, οι τοπικές αρχές όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων φοράνε τα καλά τους και ετοιμάζονται για να ξεναγηθούν στο αεροπλανοφόρο George W. Bush. Εξ όλων αυτών η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων στις 12.30 το μεσημέρι

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς από το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, αυτήν ακριβώς την ώρα κατέπλευσε στη Σούδα, για ακόμη μια φορά, το αεροπλανοφόρο “George Bush”  για αναψυχή των 6.000 Αμερικανών στρατιωτικών του!

Και πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, δημιουργήθηκαν τα πρώτα επεισόδια: μπλόκαρε ολόκληρη η πόλη χθες το απόγευμα λόγω του κλεισίματος κεντρικού δρόμου από τα λεωφορεία που μετέφεραν τους Αμερικανούς ενώ λίγο αργότερα μεθυσμένος Αμερικανός μπήκε μέσα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, την ώρα που ήταν γεμάτο από παιδιά που προπονούνταν, έκανε εμετούς και χτύπησε μια γυναίκα όταν έπεσε πάνω της! Το βράδυ δε, το λιμάνι γέμισε από μεθυσμένους στρατιώτες, όπου  άλλοτε σωριάζονταν εδώ κι εκεί, άλλοτε τρεκλίζοντας έπεφταν πάνω σε όποιον έκανε το «λάθος» να βρεθεί στο διάβα τους, άλλοτε έκαναν την ένεσή τους ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που μεταξύ τους άρχισαν τις μπουνιές!

Το κράτος που δολοφονεί στα τρένα τα παιδιά του, το κράτος που δεν παίρνει μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των μαθητών στα σχολειά του, το κράτος που  κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, το κράτος που πετά τους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους, αυτό το ίδιο κράτος φιλοξενεί τους δολοφόνους των λαών, επιτρέπει στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς να αλωνίζουν στις γειτονιές μας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!

Ως εδώ!

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να τους μαζέψουν!

Είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, στη χώρα μας!

Αποτελεί πρόκληση να οργανώνεται την Κυριακή για Δημοτικούς, Περιφερειακούς Σύμβουλους και Βουλευτές του νησιού, ξενάγηση στο πλοίο που σπέρνει τον θάνατο ταυτόχρονα με τους μεθυσμένους ναύτες που σουλατσάρουν ανενόχλητοι στην πόλη!

Καλούμε το Χανιώτικο λαό σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων στις 12.30 το μεσημέρι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...