«Επιχειρείται η φίμωση της ελεύθερης ΕΡΑ»: Στήριξη Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, προς τους εργαζομένους της ΕΡΑ Χανίων – Συνάντηση και με Αντιπεριφερειάρχη

Κανένα σχόλιο

2 βδομάδες μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων με εντολή της ΝΕΡΙΤ και σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ συναντήθηκαν στις 9 το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στις 1 το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Χανίων ζητώντας την στήριξή τους ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στα αιτήματα των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΑ Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Ενημερώθηκε για την επιχείρηση “φίμωσης” των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ, καθώς η ΔΕΗ, έπειτα από σχετική εντολή, προχώρησε στις 4/12/2014 στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ.

"Sponsored links"

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης επρόκειτο για τον τελευταίο εν λειτουργία πομπό μεσαίων στη νότιο Ελλάδα και τον τελευταίο στην Κρήτη, ο οποίος λόγω της μεγάλης του ισχύος, χρησιμοποιείτο ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του ως ραδιοφάρος για το αεροδρόμιο των Χανίων.

Δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί ψήφισμα στήριξης προς τους εργαζομένους της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, ενώ άμεσα θα επικοινωνήσει και με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να ενημερώσει για τους κινδύνους, που συνεπάγεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης του πομπού.

“Είναι εμφανές ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια επιχειρείται η φίμωση της ελεύθερης ΕΡΑ, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων και της ναυσιπλοΐας. Στην πόλη μας δεν χρειαζόμαστε άλλα κτίρια – φαντάσματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχτεί το ιστορικό αρχείο της ΕΡΑ, που φυλάσσεται εντός του κτιρίου, που στεγάζεται η ΕΡΑ Χανίων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι ο κρατικός ραδιοσταθμός, που λειτουργεί στα Χανιά από το 1946, πρέπει να εξακολουθήσει να εκπέμπει.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πολιτευτής Χανίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παντελής Καπαρουδάκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων, Σεραφείμ Ρίζος, και ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Κουρούσης.

Νωρίτερα, στις 9 το πρωί η αντιπροσωπεία των εργαζόμενων της ΕΡΑ Χανίων συναντήθηκε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη ο οποίος και αυτός με τη σειρά του εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του.

Να αναφέρουμε επίσης ότι μέλη της ΔΗΠΑΚ ήταν στο χώρο εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους.

Το κείμενο των εργαζομένων της ΕΡΑ Χανίων

Το παρακάτω κείμενο δόθηκε από τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Χανίων στον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χανίων:

"Sponsored links"

“Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, η ΔΕΗ, με εντολή της εθελόδουλης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μέσω του μορφώματός της ΝΕΡΙΤ και του ψευτοπροέδρου της Μάη, προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ. Το ίδιο έχει συμβεί στην ΕΡΑ Ρόδου . Ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, ως ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων.

Από τις 4/12,λοιπόν, η κεραία ύψους 108 μέτρων είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας.

Ο πομπός των μεσαίων ( με βάση συγκεκριμένα στοιχεία) ακούγεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ακόμη και σε χώρες της Β. Ευρώπης! (Έχουμε καταγραφή από ακροατή στη Σουηδία!) Ο σταθμός Χανίων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είναι μια ιστορική συχνότητα. Ιδρύθηκε το 1946 από τον ιδιώτη τεχνικό Βασίλη Δασκαλάκη, ο οποίος μάλιστα είχε, τότε, κατοχυρώσει τη συχνότητα 1511 στα μεσαία. Το 1953 ο σταθμός πέρασε στο ΕΙΡ και έγινε κρατικός. Όλα αυτά τα χρόνια τα «μεσαία» δεν σταμάτησαν ΠΟΤΕ να εκπέμπουν!

Το έκανε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!!

Ο ΠΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ»ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΕΠΙ 18 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ!!!

Πλησιάζουν, βέβαια, εκλογές….

Είναι, ξεκάθαρα, μία ακόμα προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ, και των αγωνιζόμενων εργαζόμενων που δίνουμε έναν άνισο αγώνα, τους τελευταίους 18 μήνες. Η ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ Χανίων, πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται. Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, που εξέπεμπε από το Ραδιομέγαρο μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ πριν ένα χρόνο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εκπέμπει από την ertopen.com, την ΕΤ3 και τις ΕΡΑ σε όλη σχεδόν τη χώρα προσφέρει- κάτω από δύσκολες συνθήκες- ενημέρωση, ήθος και ελπίδα, ενάντια στο «μαύρο» και τους άθλιους υπηρέτες του. Η συμβολή αλληλέγγυων ,κομμάτων και πολλών φορέων είναι πολύ ενθαρρυντική. Ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε ένα αληθινά δημόσιο ραδιόφωνο στην πόλη μας.

Κρατάμε τις συχνότητες ζωντανές

Αντιστεκόμαστε στη μιζέρια και στο ΜΑΥΡΟ”

Η ΕΡΑ Χανίων εκπέμπει στα fm 104 mhz,100,6 mhz kai 99,9 mhz.και στο ίντερνετ  erahania.blogspot.gr καιertopen.com

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live