18.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Κάντανο και Μουρνιές

Ημερομηνία:

Με ερώτηση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών  ζητούν να μην κλείσουν τα Ταχυδρομικά Καταστήματα Καντάνου και Μουρνιών Χανίων και να αναβαθμιστούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση της διοίκησης της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ αναστέλλεται από 23-10-2023 η συναλλακτική δραστηριότητα των Ταχυδρομικών Καταστημάτων Καντάνου και Μουρνιών Χανίων.

Το κλείσιμο των  καταστημάτων αυτών, σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ,  υπάγεται στην «ανάγκη αναδιοργάνωσης του δικτύου των υποκαταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης και Δωδεκανήσου»,  είναι δηλαδή στοιχείο του μπαράζ κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».

Η απόφαση αυτή λήφθηκε δίχως να υπολογίζονται οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών στις Μουρνιές και στην Κάντανο, αλλά και στο Ανατολικό Σέλινο, που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο ταχυδρομικό κατάστημα, παρέχοντας υπηρεσίες ταχυδρομικές, χρηματοοικονομικές και ταχυμεταφορών, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πληρωμές συντάξεων, πληρωμές λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους των περιοχών αυτών  είναι δεδομένη με βάση και τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών, το οδικό δίκτυο, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων, οδηγώντας τελικά σε ακόμη μεγαλύτερη ερήμωση των χωριών.

Εκτός από την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, δυσμενείς είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, καθώς το μέλλον τους είναι ρευστό και έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική τους ζωή, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «απελευθέρωση» – ιδιωτικοποίηση  κρίσιμων υπηρεσιών, όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κλπ.-, που διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

– Να μην κλείσουν τα Ταχυδρομικά Καταστήματα Καντάνου και Μουρνιών Χανίων, αλλά να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν  με επαρκές μόνιμο προσωπικό,  για να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για ταχυδρομικό έργο φθηνό και αξιόπιστο, προσβάσιμο από όλους,

– Να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία

"google ad"

Μανωλάκου Διαμάντω

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Ροκάκης: “Τα Χανιά ζητούν λύσεις για μεταφορικό ισοδύναμο και μεταναστευτικές ροές”

"Τα Χανιά ζητούν άμεσες λύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο, τις μεταναστευτικές...

Δένδιας από Ρέθυμνο: Νησί με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία η Κρήτη

Στο Ρέθυμνο για την εκδήλωση κοπής της πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ...

Ξενάγηση στο νομικό λαβύρινθο της υπόθεσης Ασσάνζ

Τι σημαίνουν οι συμφωνίες έκδοσης, ποιο το διακύβευμα, ποιες...

Προσωρινή φιλοξενία στα Χανιά για τους 25 μετανάστες της Γαύδου

25 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου. Πρόκειται για...