Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Πρωτοφανές!!! Με μία απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ” σώζονται” δύο οικογένειες από τα χρέη τους”

Κανένα σχόλιο

Μπλεγμένη στα χρέη. οικογένεια (πατέρας, μητέρα και γιος) ,είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές, είδαν την δικαίωση (ρύθμισης χρεών και απαλλαγής  μέρος από αυτά )να έρχεται σαυτούς, με την υπαρ.277/2013 απόφαση , που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων. Γίνεται λόγος για δύο οικογένειες, καθώς ο γιος είναι παντρεμένος, αλλά ενέχεται στα δάνεια της πατρικής οικογένειας ” ως εγγυητής”. και για οικονομία δικαστικού χρόνου, αλλά και μείωση των σχετικών  δικαστικών   εξόδων για τους δανειολήπτες,  η υπόθεση εισήχθη  με μία αίτηση .Ομως, συμπεριέλαβε  και τις δύο  οικογένειες, έργο (αίτηση) το οποίο  ετοίμασε, προώθησε  και κατέθεσε ,η συνεργάτιδα της ΄Ενωσης, δικηγόρος των Χανίων, κ.Ράνια Μπουρδάκη

Συγκεκριμένα  και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για πατρική οικογένεια (πατέρας, μητέρα και γιος),οι οποίοι είχαν  συνολικό χρέος 194.108 Ευρώ, σε διάφορες Τράπεζες, και σε 12  Τραπεζικά προϊόντα , με  .μοναδικό εισόδημα τους , τις συντάξεις του  πατέρα, μητέρας αλλά και το μισθό του γιου   (737,88 +1093 + 516,50 ) οι οποίοι, είχαν προτείνει εξωδικαστικά και δικαστικά  να δίνουν ένα ποσό   των   995 Ευρώ μηνιαίως  οικογενειακά.Περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν στην κυριότητα τους, με εξαίρεση  ο πατέρας, διαθέτει ένα διαμέρισμα  70,39 τ.μ,  οποίος ζήτησε την εξαίρεση από την εκποίηση της ,ως πρώτη και μοναδική κατοικία .

Με την τόσο σημαντική απόφαση ,το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε θετικά ,για τις  δύο οικογένειες των δανειοληπτών ,ρυθμίζοντας τα χρέη τους, και απαλλάσσοντας τους  συνολικά του ποσού των  61.108 Ευρώ. Δηλαδή  και οι δύο  οικογένειες ήταν χρεωμένες  στα 194.108 Ευρώ , καλείται να πληρώσει αναλογικά ο καθένας το χρέος που του αναλογεί, αλλά συνολικά θα καταβάλλουν 133.000 Ευρώ  και   οι  δύο οικογένειες. Οι υπόλοιπες απαιτήσεις  των 61.108 Ευρώ, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν απαλλάσσονται και οι δύο οικογένειες με την τήρηση της ρύθμισης (από δάνεια πιστωτικές κάρτες κατά το μέρος  που δεν καλύφθηκαν από τις τετραετείς καταβολές των 48.000 Ευρώ).

"Sponsored links"

Δηλαδή, εάν δεν υπήρχε κατοικία, για την οποία ο πατέρας ζήτησε την εξαίρεση από την ρευστοποίηση , οι δανειζόμενοι θα είχαν  συνολικά ωφεληθεί κατά 146.108 Ευρώ δηλ. θα είχαν  “κούρεμα” κατά 75%.΄Ομως ,με το αίτημα διάσωσης της πρώτης κατοικίας ο πατέρας, καλείται να πληρώσει το 85% της εμπορικής  αξίας του σπιτιού που εκτιμάται σε 100.000 Ευρώ  δηλ. θα καταβάλλει το ποσό των 85.000 Ευρώ , και στην οικογένεια θα ” κουρευτεί “χρέος κατά  61.108 Ευρώ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΆ  ΚΑΙ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ  277/2013, οι δύο Οικογένειες οφελούνται,
1) Ρυθμίζουν συνολικά ,τα χρέη  τους  επί μία τετραετία

2)Τους  Χορηγείται περίοδο Χάριτος , τετραετίας

3)Εξαιρείται της εκποίησης η κύρια  κατοικία κυριότητας, του πατέρα   70,39 τ.μ

4)Επιβάλλεται  στον πατέρα  η καταβολή μηνιαίων δόσεων των  472,22 Ευρώ  για 180 μήνες για την

Επί των παραπάνω, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, χαιρετίζει,” το εγχείρημα ” της  κατάθεσης μίας αίτησης(όταν αφορά μέλη της ίδιας οικογένειας)  και την αποδοχή  της από το Ειρηνοδικείο Χανίων , που παρατηρείται συνεχώς τον τελευταίο καιρό, από τους δικηγόρους που συμμετέχουν στο δικαστικό μέρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μελών της ΄Ενωσης, έτσι και το Δικαστήριο έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα των οφειλετών, ιδιαίτερα όταν ενέχονται στα ίδια δάνεια,(ως οφειλέτης, ως εγγυητής  κ.λ.π) έχουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, συμμετέχουν στην διαβίωση( μέλη ίδιας οικογένειας) ,αποφεύγοντας  έτσι  την επί πλέον δαπάνη των δικαστικών εξόδων, αλλά και για την οικονομία δικαστικού   χρόνου , φέρνοντας ομαλή ροή εκδίκασης των υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία της Χώρας.

Επίσης ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. θέλει να τονίσει ότι “ήρθε η ώρα” Πολιτεία και Τράπεζες να αποφασίσουν το  γενναίο “κούρεμα” των δανείων όλων των καταναλωτών, κατά 50% , του χρέους τους, για να “ξεμπλοκάρει”  το δικαστικό  σύστημα, και να μπει μπροστα η οικονομία της Χώρας.

Η   Ένωση  Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις