Ηράκλειο: Εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν “παράνομη” την κατάληψη και προχωρούν σε μάθημα μέσω webex

Κανένα σχόλιο

Οι καθηγητές σε ΕΠΑΛ του Ηρακλείου αποφάσισαν να παρακάμψουν την απόφαση για κατάληψη την οποία χαρακτηρίζουν “παράνομη” και να γίνει μάθημα μέσω Webex, όπως ορίζει και ο νόμος. Σε επιστολή προς τους γονείς, αναφέρονται, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 9 μέλη του 15μελούς αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο με κατάληψη χωρίς φυσικά να έχει προηγηθεί συνέλευση με τους μαθητές.

"Sponsored links"

Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι στο γραφείο της διεύθυνσης δεν ήρθε χθες κάποιο αίτημα τους προς συζήτηση, ούτε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, αντιθέτως την προηγούμενη Παρασκευή συζητούσαν με τον Σύλλογο για την πολυήμερη εκδρομή που θέλουν να διοργανώσουν!

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έκλεισαν οι ίδιοι μαθητές το σχολείο με το πρόσχημα ότι και άλλα πολλά σχολεία κάνουν (μόνο 10 σε όλο το νομό με 100 σχολεία!) και είναι πανελλαδική.

Σήμερα, τα αιτήματα που καταθέσανε δεν δικαιολογούν την κατάληψη.

Επειδή δεν ανεχόμαστε άλλο μια μικρή μερίδα μαθητών να κλείνει το σχολείο επειδή «μπορούν» και παρόλο που θεωρούμε ότι ο φυσικός χώρος των μαθητών για μάθημα είναι η αίθουσα και όχι το ψηφιακό δωμάτιο του webex, ξεκινάμε μαθήματα μέσω webex.

Οι μαθητές την ημέρα της κατάληψης θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου για να ψηφίσουν για την κατάληψη, που σε κάθε περίπτωση είναι παράνομη.

Οι μαθητές που δεν θα βρίσκονται ενώ έχουν μάθημα στο σχολείο γιατί θα έχουν ειδοποιηθεί μέσω κοινωνικών δικτύων ή οι μαθητές που θα ψηφίσουν υπέρ της κατάληψης, τότε σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω webex και θα πάρουν απουσίες τόσες ώρες όσες έχουν στο ημερήσιο πρόγραμμα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του 15μελούς! Η ανοχή και η κατανόηση μας έχει εξαντληθεί.»

 

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live