Ηράκλειο: Καταδικάστηκε γιατί έδειρε τον άνδρα της! – Μ. Παναγιωτάκη: Η βία μπορεί να προέρχεται και από μία γυναίκα και να είναι και σφοδρότερης έντασης.

Κανένα σχόλιο

«Μην χειροδικείτε! Η δικαιοσύνη είναι εδώ και σάς ακούει!» Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε, με την απόφαση του, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και απειλής με παθόντα …τον σύζυγο!

Ο 42χρονος, πατέρας τριών παιδιών, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την προστασία της από την βίαιη συμπεριφορά, όπως καταγγέλλει, της πρώην πια συζύγου του. Πρόκειται για έναν αρκετά σωματώδη άνθρωπο, ο οποίος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ξεπέρασε τον εαυτό του, επέδειξε φοβερή αυτοσυγκράτηση για να μην χειροδικήσει στην σύζυγο του, η οποία συστηματικά τον χτυπούσε και τον ταπείνωνε.

Όπως είπε, ως άνθρωπος πιστεύει στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, προσέφυγε ενώπιον της για να διεκδικήσει το δίκιο του, να προστατευθεί ο ίδιος αλλά και να προστατεύσει τα παιδιά του. Αν άφηνε ελεύθερο τον εαυτό του, όπως υποστήριξε, και παρασυρόταν από τον θυμό του, θα είχε γίνει κακό. Προτίμησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να επιστρατεύσει όλη την ψυχική του δύναμη και να περιμένει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, η οποία δεν εμφανίστηκε, και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

"Sponsored links"

Μ. Παναγιωτάκη: Η βία μπορεί να προέρχεται και από μία γυναίκα και να είναι και σφοδρότερης έντασης.

«Είναι μία σημαντική απόφαση με ιδιαίτερο συμβολισμό, τόνισε η συνήγορος του 42χρονου, κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη. «Το μήνυμα που στέλνει το δικαστήριο-και μάλιστα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας των γυναικών είναι ότι η βία δεν αφορά μόνο τις γυναίκες. Η βία μπορεί να προέρχεται και από μία γυναίκα και να είναι και σφοδρότερης έντασης.

Στην προκειμένη περίπτωση, προς τιμή του, ο εν διαστάσει σύζυγος και παθόντας αντέδρασε, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Δεν ύψωσε το χέρι, δεν χειροδίκησε. Ζήτησε την προστασία της δικαιοσύνης επειδή πιστεύει στους κανόνες, στην οικογένεια, στον άνθρωπο. Παράλληλα, θέλησε να διαφυλάξει την ψυχική ηρεμία των παιδιών του και να τους δώσει το σωστό παράδειγμα».

Παναγιωτάκη Μαρίνα

Η κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live