20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Οργή σεισμόπληκτων για την κατάσχεση της Κρατικής Αρωγής – 16.000 έκαναν “φτερά” από λογαριασμό!

Ημερομηνία:

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος αφού εκτός από την απίστευτη γραφειοκρατία που έχουν να αντιμετωπίσουν για την αποκατάσταση των κατοικιών τους έχουν να παλέψουν και με την αναλγησία των τραπεζών.

Συγκεκριμένα κατά παράβαση του νόμου τραπεζικό ίδρυμα προχώρησε σε κατάσχεση των ποσών που έχουν πιστωθεί σε πολλούς σεισμόπληκτους ως κρατική αρωγή. Στη Βουλή το θέμα με παρέμβαση στο Ράδιο Κρήτη του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Την καταγγελία έκανε ο σύλλογος σεισμόπληκτων “ Η Ελπίδα” με τον πρόεδρό του κ. Κώστα Γκαντάτσιο να δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο γεγονός καθώς όπως αναφέρεται ρητά στην Κοινή υπουργική απόφαση απαγορεύεται ρητά κάθε είδους κατάσχεση των ποσών που έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των σεισμόπληκτων.

Η τράπεζα κατάσχεσε 16.000 από την Κρατική Αρωγή

Μάλιστα μια καταγγελία που έφτασε στο σύλλογο από δικαιούχο της στεγαστικής συνδρομής έκανε λόγο για κατάσχεση όλου του ποσού που είχε λάβει και λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει δεν είχε χρησιμοποιήσει για την αποκατάσταση των ζημιών της κατοικίας ύψους 16.000 ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε από τραπεζικό ίδρυμα για οφειλές, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκαντάτσιο ακολούθησε και δεύτερο κρούσμα από άλλο σεισμόπληκτο, για κατάσχεση από τον τραπεζικό λογαριασμό που είχε δηλώσει για να πιστωθούν τα χρήματα.

Είναι σίγουρο, συνέχισε ο πρόεδρος του Συλλόγου ότι θα υπάρχουν και άλλοι που είδαν να κάνουν “φτερά” τα χρήματα της Κρατικής Αρωγής.

Στη Βουλή η κατάσχεση των ποσών με παρέμβαση το Ράδιο Κρήτη του Σωκράτη Βαρδάκη

Στην εκπομπή παρενέβη και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για παράνομη ενέργεια εκ μέρους του τραπεζικού ιδρύματος και προανήγγειλε μέσω του Ράδιο Κρήτη την κατάθεση αύριο Παρασκευή αναφοράς στην Βουλή ώστε να παρέμβουν τα αρμόδια υπουργεία και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους ενώ θα ζητήσει και περαιτέρω προστασία των σεισμόπληκτων από τέτοιες πρακτικές.

Τι λέει το ΦΕΚ για τα ποσά της Κρατικής Αρωγής

Να θυμίσουμε ότι όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ τα ποσά η χρηματική βοήθεια είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...