Η άγνωστη σχέση του Νίκου Ξανθόπουλου με την Κρήτη και ο γάμος της κόρης του

Κανένα σχόλιο

Ιδιαίτερους δεσμούς με την Κρήτη είχε ο αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος. Και η σχέση του αυτή δεν αφορά μόνο τις περιόδους κατά τις οποίες ο θίασος στον οποίο πρωταγωνιστούσε, έπαιζε στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, με τον κόσμο να τον αποθεώνει με απίστευτες εκδηλώσεις λατρείας.

Η είδηση θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου έχει συγκινήσει ένα παραπάνω την κοινωνία του Παλαικάστρου Σητείας. Εκεί παντρεύτηκε η κόρη του, Μαρία, με τον αγαπημένο της Sandy (αν και Σκωτσέζος, οι ντόπιοι τον ξέρουν ως Αλέξανδρο), αμφότεροι αρχαιολόγοι.

Έτσι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Παλαίκαστρο πριν από πολλά χρόνια, λόγω αρχαιολογίας, και παραμένουν πιστοί στον τόπο αυτό, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τους ντόπιους τώρα πια έχει αναπτυχθεί μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και εκτίμησης.

"Sponsored links"

Στο γάμο της κόρης του, που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και ακολούθησε δεξίωση στο αμφιθεατρικό ξενοδοχείο Καστρί, ο Νίκος Ξανθόπουλος, όπως περιέγραψαν στο Cretalive, προσκεκλημένοι, ήταν βαθύτατα συγκινημένος αλλά και χαρούμενος. Είχε πάρει το μικρόφωνο και τραγουδούσε παλιά τραγούδια όπως το «πετραδάκι-πετραδάκι». Και ο κόσμος τον αποθέωνε. Θυμούνται, όπως λένε, ότι ήταν πάντα ευγενής, σεμνός, προσιτός.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε επισκεφθεί και μετέπειτα το Παλαίκαστρο καθώς του άρεσε ο τόπος, τον οποίο λάτρευαν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Την αγαπούσε την Κρήτη και τους ανθρώπους της. Ήταν ο ίδιος ο ηθοποιός που λίγα χρόνια πριν είχε αναφερθεί με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στην ταβέρνα του «Τσαγκαρομανώλη», στον Κόκκινο Πύργο.

“Ο θίασος έφυγε, πήγαν να κοιμηθούν στο Ηράκλειο, στο Αστόρια. Εγώ έμεινα στη Μεσαρά. Στον Κόκκινο Πύργο ο Τσαγκαρομανώλης είχε μια ταβέρνα στο φρύδι του νερού, αντίκρυ στο Λιβυκό. Καθόμαστε έξω . Το δάπεδο Γκρό μπετόν, μια λάμπα ασετυλίνης μας φώτιζε και πάνωθέ μας μια καλαμωτή μαρκίζα. Κάτι μπαρμπούνια μουστακάτα γέμιζαν το πιάτο μας, τά’τρωγες κι η γεύση τους σκέτο καβούρι.. Η ατμόσφαιρα χλιαρή, υγρή, καλοκαιρινό βραδάκι. Η αλμύρα της θάλασσας κι ένα απαλό αεράκι έπαιρνε τα λόγια μας. Ο γιός του ταβερνιάρη, ένα παιδαρέλι δεκατριών χρονών, μας εξιστορούσε ερωτικά κατορθώματα με τις τουρίστριες. Εμείς όλο αφτιά. -Ώστε έτσι , Μιχαλιώ, ίσαμε ογδόντα; Τσι κατάφερες; – Και λίγες λέω”, είχε γράψει ο αείμνηστος ηθοποιός.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live