15.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Η ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για την παραίτηση του νέου διοικητή του Βενιζέλειου: «Τίποτα δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση του γιατρού Χάρη Λυδάκη από τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, λίγες μόλις ημέρες μετά το διορισμό του, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δίχως να αναφερθεί στο πρόβλημα που έθεσε στην επιστολή του ο κ. Λυδάκης, σχετικά με τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το νοσοκομείο σε άλλα νοσοκομεία, ο υπουργός σημειώνει πως «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν  τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής  του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

Το κείμενο παραίτησης του Χάρη Λυδάκη

Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

"google ad"

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κατήγορος για τη δημόσια υγεία πρέπει να σταματήσει

Δήλωση για το ζήτημα αλλά και την γενικότερη κατάσταση στο ΕΣΥ εξέδωσε και ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά:

Για μια ακόμη φορά οι ανησυχίες των πολιτών και της κοινωνίας του Ηρακλείου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης επιβεβαιώνονται με τον πιο εμφαντικό τρόπο. Η παραίτηση του εκτελούντος χρέη διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Δρος Χαράλαμπου Λυδάκη και η επιστολή-κόλαφος που τη συνοδεύει αποτελούν την πιο απτή απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ιδεοληπτικές εμμονές τους, οι οποίες εχθρεύονται τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας.

Το παράδειγμα με τους ιατρούς παθολόγους στο Βενιζέλειο του Ηρακλείου που πρέπει να πηγαίνουν και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου γιατί δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό δεν είναι μεμονωμένο. Καθημερινά οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή μεταφέροντας την αγωνία των πολιτών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, που μας περιγράφουν τις εικόνες διάλυσης από τις υγειονομικές μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Παρά όμως τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για επίλυση των επιμέρους ζητημάτων τόσο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου όσο και των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της σχεδιασμένης αποδόμησης και αποσύνθεσης του Ε.Σ.Υ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέδωσε 79.122 άτομα και 4 χρόνια μετά, με την χώρα να έχει βιώσει την πανδημία, το μόνιμο προσωπικό στον τομέα της υγείας είναι 72.986 άτομα. Αυτός ο κατήφορος για τη δημόσια υγεία πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται λύση εδώ και τώρα. Πρέπει να μπει τέλος στη διαρκή συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και οι θεράποντες της πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους σε συνθήκες που θα τους καθιστούν αποτελεσματικούς επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.​

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ