Η «γαλάζια» μάχη της Κρήτης στις εκλογές

Κανένα σχόλιο

Της Έλλης Τριανταφύλλου

Η «μάχη της Κρήτης» μετατρέπεται σε προσωπικό στοίχημα για τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και συνολικά τη ΝΔ, μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι προφανές ότι θα επηρεάσει τα τοπικά αποτελέσματα στις εκλογές.

Στην Πειραιώς «ποντάρουν» στη δυνατότητα του κρητικού αρχηγού να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν από το 2014 και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που αν επιτευχθεί – θα αλλάξει τις εκλογικές ισορροπίες στο νησί.

"Sponsored links"

Το γεγονός ότι όπως ο κ. Ανδρουλάκης, έτσι και ο πρωθυπουργός κατάγονται από την Κρήτη, μετατρέπει τον αγώνα και σε μία μάχη γοήτρου για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν κατόρθωσε το 2019 να πετύχει την εκλογική πρωτιά της ΝΔ στην Κρήτη, θα δώσει, όπως λένε οι συνεργάτες του, τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στις επόμενες εκλογές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πιο προβληματικός για τη ΝΔ είναι ο νομός Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπολείπεται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σημειωτέον, είχε πετύχει πρωτιά και στους τέσσερις νομούς του νησιού το 2019.

Αντιθέτως, πάντα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εικόνα είναι πιο ενθαρρυντική για τη ΝΔ στους άλλους τρεις νομούς, των Χανίων, του Ρεθύμνου και Λασιθίου. Μάλιστα, σύμφωνα με γαλάζια στελέχη, η πρωτιά μπορεί να παιχθεί στους δύο τουλάχιστον από τους τρεις παραπάνω νομούς, όπου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγράφει σημαντική δυναμική και αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών, σύμφωνα με συνεργάτες του, στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη. Πιθανότατα στο Ηράκλειο, προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω το κόμμα. Στο Ηράκλειο θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο κ. Μάξιμος Σενετάκης, ενώ αναζητούνται και νέες, ισχυρές υποψηφιότητες.

Ρόλο «κλειδί» για τις επιδόσεις της ΝΔ στην Κρήτη διαδραματίζει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, αν και μπορούσε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, επέλεξε να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών στα Χανιά. Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η παρουσία της στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο των Χανίων είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των ποσοστών της ΝΔ κατά δέκα και πλέον μονάδες..

Υποψήφιοι θα είναι εκ νέου και οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης. Στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, όπου η ΝΔ έχασε την πρωτιά για μερικές χιλιάδες ψήφους, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι κ. Γιαν. Κεφαλογιάννης και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης αντίστοιχα.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live