18.2 C
Chania
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Η Εθνική Τράπεζα κατάσχεσε το 100% των συντάξεων ηλικιωμενών

Ημερομηνία:

Καταγγελία Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών

Συνεχίζεται η ασύδοτη δράση των τραπεζών όχι μόνο χωρίς κανένα έλεγχο από πλευράς υπεύθυνης πολιτείας και θεσμικών αρχών αλλά και με την ενεργό σιωπηρή συνεργεία της κυβέρνησης.

Την φορά αυτή θύματα της παράνομης ασύδοτης και καταχρηστικής δράσης των τραπεζών υπήρξαν συνταξιούχοι και άνεργοι πολίτες.

Πλέον συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα κατέσχεσε και παρακράτησε παρανόμως το 100% του σύνολου των συντάξεων ηλικιωμένων δανειοληπτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης διότι δεν διαθέτουν άλλους πόρους πέραν της συντάξεως τους και η τράπεζα Πειραιώς και Eurobank , αρνούνται πεισματικά κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του Νόμου να χορηγήσουν βεβαίωση οφειλών του Ν. 3869/2010 ( Νόμος Κατσέλη – Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά) σε άνεργο δανειολήπτη προκειμένου αυτός να μπορέσει να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010, καταθέτοντας την αγωγή του στο αρμόδιο ειρηνοδικείο και διαφυλάσσοντας έτσι την πρώτη και κύρια κατοικία του από κατάσχεση και πλειστηριασμό.

Ο συγκεκριμένος άνεργος δανειολήπτης εκφράζει φόβους , ότι πίσω από την παραπάνω παράνομη τακτική των τραπεζών κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα που επιθυμούν να υφαρπάξουν την πρώτη και κύρια κατοικία του .

Όλες οι ανωτέρω καταγγελίες , προωθήθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός αυτής της συμπεριφοράς τριών εκ των τεσσάρων συστημικων τραπεζών και διατυπώνεται το ερώτημα : άραγε με τέτοιες πρακτικές θα βοηθηθούν η οικονομία και κοινωνία να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και η χώρα να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης;

Υπενθυμίζουμε το γεγονός ότι οι τράπεζες Εθνική , Πειραιώς και Eurobank έχουν επιδοτηθεί με δεκάδες δις. ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Κρητικός

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.