16.8 C
Chania
Saturday, February 24, 2024

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλει τη διευθύντρια γυμνασίου για τις μηνύσεις στους μαθητές που έκαναν κατάληψη

Ημερομηνία:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει τη διευθύντρια για την προσφυγή της στην αστυνομία και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να αποδοκιμάσει τέτοιες ενέργειες»

«Η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να αποδοκιμάσει τέτοιες ενέργειες, προκρίνοντας την επικοινωνία, τον σεβασμό και τη συνεννόηση για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που είναι επόμενο να προκύψουν». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αναφορικά με το επεισόδιο με τους μαθητές που μηνύθηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου τους και προσήχθησαν με τους γονείς τους στην Υ.Α. Ρεθύμνου.

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει σάλο στην τοπική κοινωνία, με την ΕΛΜΕΡ σε ανακοίνωση-καταγγελία της να αναφέρει τα εξής:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι διευθύντρια σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου έκανε μήνυση σε μαθητές (και κατά συνέπεια και στους γονείς τους) για να λήξει η κατάληψη στο σχολείο ευθύνης της, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε ως αιτήματα την επίλυση κτιριακών προβλημάτων. Η ενέργεια αυτή επέφερε ως συνέπεια παιδιά και γονείς να προσαχθούν στην Υ.Α. Ρεθύμνου για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, σαν να πρόκειται για κοινούς εγκληματίες.

Η εκπαιδευτική κοινότητα διαθέτει τα παιδαγωγικά μέσα και την εμπειρία να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις με σκοπό τη συνεργασία όλων των πλευρών (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί) και την κατά το δυνατόν απρόσκοπτη τέλεση του παιδαγωγικού έργου. Στόχος μας πρέπει να είναι η πίεση στην κεντρική διοίκηση ώστε να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές και να στελεχωθούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και ειδικό προσωπικό. Η προσφυγή στις διωκτικές αρχές όχι μόνο δεν αποκλιμακώνει την κρίση αλλά κινδυνεύει να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Πολλώ δε μάλλον, σε μία περίοδο κατά την οποία η καταστολή και η πειθάρχηση τείνουν όχι μόνο να επιβληθούν πρακτικά αλλά να καταστούν και κυρίαρχο ιδεολόγημα (και με εκπαιδευτικούς να έχουν υποστεί τις συνέπειες διώξεων για τη συνδικαλιστική τους δράση), η αναπαραγωγή παρόμοιων πρακτικών από στελέχη της εκπαίδευσης είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και βαθιά αντι-εκπαιδευτική.

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει τη διευθύντρια για την προσφυγή της στην αστυνομία και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να αποδοκιμάσει τέτοιες ενέργειες, προκρίνοντας την επικοινωνία, τον σεβασμό και τη συνεννόηση για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που είναι επόμενο να προκύψουν».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς...

Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για χιλιάδες εργάτες γης και όχι μόνο

Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη...