Η Κίνα κατονομάζει τις ΗΠΑ ως εγκέφαλο και κύριο υποκινητή του πολέμου στην Ουκρανία

Κανένα σχόλιο

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μόσχα, Ζάνγκ Χανχούι, σε συνέντευξη του στο TASS, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι στριμώχνει τη Ρωσία με την επανειλημμένη επέκταση της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη δυνάμεων που επιδιώκουν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αντίθεση με τη Μόσχα.

Επιπρόσθετα σημειώνει ότι οι ΗΠΑ, αντιγράφουν το ουκρανικό σενάριο στην Ταϊβάν.

«Η συλλογική Δύση έχει αντιγράψει το ουκρανικό σενάριο στο ζήτημα της Ταϊβάν. Τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να δημιουργήσουν χάος στον κόσμο προκειμένου να διατηρήσουν την ηγεμονική τους θέση; Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκίνησαν κάποτε πέντε γύρους επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, ενορχήστρωσαν μια «έγχρωμη επανάσταση» στην Ουκρανία και στρίμωξαν όσο το δυνατόν περισσότερο τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε τελικά στην ουκρανική κρίση» δήλωσε ο Κινέζος διπλωμάτης.

"Sponsored links"

«Η Ουάσινγκτον, ως εμπνευστής και κύριος υποκινητής της ουκρανικής κρίσης, επιβάλλοντας πρωτοφανείς συνολικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συνεχίζει να προμηθεύει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Απώτερος στόχος τους είναι να εξαντλήσουν και να συντρίψουν τη Ρωσία με παρατεταμένη στρατιωτική δράση και με το ρόπαλο των κυρώσεων» συνέχισε ο κινέζος Πρεσβευτής στην Μόσχα.

«Παρομοίως, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Ταϊβάν ως χάρτη, μεταφέροντας ένα σύνολο πρακτικών από την «ουκρανική γραμμή» στο ζήτημα της Ταϊβάν, «γυμνάζοντας συνεχώς τους μυς τους» στο κατώφλι της Κίνας, συγκεντρώνοντας διάφορες αντικινεζικές ομάδες και ξεπερνώντας πλέον ανοιχτά όλα τα όρια στο ζήτημα της Ταϊβάν» συνέχισε ο Χανχούι προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε άλλο παρά η εκδοχή της «ανατολικής επέκτασης του ΝΑΤΟ» στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.»

Καταλήγοντας τόνισε ότι «οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τακτική εναντίον της Κίνας για να δημιουργήσουν την κρίση στα Στενά της Ταϊβάν προκειμένου να εμποδίσουν την ανάπτυξη και την άνοδο της Κίνας, να παρέμβουν στις εσωτερικές της υποθέσεις, να μεταφέρουν τις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας σε διεθνές επίπεδο, να την εξαντλήσουν και να την περιορίσουν μέσω πολέμου και κυρώσεων και να εμποδίσουν την επανένωση της Κίνας καθώς και τη μεγάλη αναγέννηση του κινεζικού έθνους.»

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live