16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Κρήτη η πιο αδικημένη περιφέρεια της χώρας, λένε από το Ηράκλειο Σπίρτζης και Αχτσιόγλου

Ημερομηνία:

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν από το Ηράκλειο, οι πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές και τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης και Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης πρώην υπουργός και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η η κ.  Έφη Αχτσιόγλου τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι ομιλητές σε κεντρική ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο ibbis style Heraklion central hotel, με θέμα: «Οι έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ». Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα τοποθετηθούν Φορείς του Νομού.

Νωρίτερα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου αναφέρθηκαν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Κρήτη, αλλά και την κεντρική πολιτική επικαιρότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε την Κρήτη ως την πλέον αδικημένη περιφέρεια σε όλη τη χώρα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα επί 3,5 χρόνια για το μεγάλο ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ενώ σημείωσε με έμφαση πως “θα πρέπει να εξηγήσει τα ρουσφέτια που έγιναν ώστε να αλλάξει η χάραξη  στην Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου, καθώς και για την επιβολή διοδίων”. Επίσης, έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στο ζήτημα της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου Κρήτης στο Καστέλι, ενώ άσκησε κριτική στο θέμα της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου.

Επίσης, ο πρώην υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην χθεσινή εξέλιξη με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι είναι συνταγματικές οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκροτήσεως της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των Δήμων, ενώ αντίθετα έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές οι νομοθετικές διατάξεις κατά το σκέλος που καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη των δημοτικών εκλογών περίοδο (έτους 2019), κάνοντας λόγο για “ράπισμα των επιλογών Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου που νόθευσαν τη βούληση του λαού”.

Από την πλευρά της η κ. Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί για λόγους Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε ως θεσμική κατάπτωση την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας και της ενέργειας, μίλησε για διόγκωση του δημόσιου χρέους ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή σε σχέση με τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε σχέση με τις τράπεζες και τον δανεισμό.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ