17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πλατανιά προτείνει τη δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου και ΚΑΠΗ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά” προτείνει τη δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στον Δήμο Πλατανιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δομές θα μπορούσαν να στεγαστούν στον ξενώνα «Δίκτυννα», στο Κολυμπάρι.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το ζήτημα της χρήσης, για κοινωνικές ανάγκες, των δημοτικών – δημόσιων κτηρίων που παραμένουν αναξιοποίητα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου έχει θέσει, κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» Δημήτρης Ανθούσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη να αποκτήσει, επιτέλους, ο Δήμος Πλατανιά ένα Δημοτικό Γηροκομείο, καθώς κι ένα ΚΑΠΗ, εκφράζοντας την απογοήτευση της, αλλά και την απογοήτευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το γεγονός ότι τα θέματα αυτά, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, με επίκεντρο τους ηλικιωμένους, δεν αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως τα γεγονότα «μαρτυρούν» από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Επίσης προτείνει την αξιοποίηση κτηρίου στο Πολεμάρχι για την ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» έχει και στο παρελθόν αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του ξενώνα «Δίκτυννα», ιδιοκτησίας της Δημοτικής Επιχείρησης «Δίκτυννα» Α.Ε., επισημαίνοντας ότι δεν προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτηρίου, με αποτέλεσμα να στερείται ο Δήμος ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για πολλά χρόνια.

Ο ξενώνας στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο χτίστηκε το 1908 στο Κολυμπάρι. Διαθέτει 9 τετράκλινα δίχωρα δωμάτια και κεντρικό κλιματισμό, που, όταν λειτουργούσε, κάθε δωμάτιο διέθετε λουτρό, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, τραπέζι κουζίνας και σαλονιού, καθώς και όλα τα απαραίτητα οικιακά σκεύη.

Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατη παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», ο ξενώνας βρίσκεται, εδώ και 3,5 χρόνια περίπου, σε φάση ανακατασκευής. Στις 21 Ιουνίου 2019, με απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αρχικό προϋπολογισμό 810.369,89 ευρώ, ωστόσο τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό.

«Όλα τα παλιά κτήρια στον Δήμο μας θέλουμε να παραμείνουν “ζωντανά” και να αξιοποιούνται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να κατανοήσει την αναγκαιότητα και να αποδεχθεί την πρότασή μας, προτάσσοντας το κοινό καλό», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...